Logga 5tips

Vinschar kan hjälpa dig när det krisar

2013-08-03 · Denna artikel finns i gruppen Industri

En vinsch är ett redskap som kan vara mycket praktiskt att ha hemma i det fall man behöver flytta något tungt. Många väljer att ha en vinsch till bilen om den skulle råka fastna någonstans, till exempel i tung lera. En vinsch från pmh.se kan dra föremål och fordon som väger allt ifrån 50 kg upp till hela 75 ton. För de flesta vinschar är det med andra ord inga problem att dra till exempel en vanlig bil om olyckan är framme. Med ett block och en talja kan man dra det mesta på manuellt vis, men det finns också elektriska vinschar som gör att man inte ens behöver veva själv. Dessa är praktiska för den som vet att den kommer behöva använda vinschen relativt ofta, och för den som kommer behöva flytta mycket tunga föremål. Du styr då vinschen genom att bara trycka på en knapp, så sköter den resten själv.

 

Andra användningsområden
De som behöver tillgång till en vinsch är som sagt ofta de som behöver dra sina bilar när de fastnat i gyttja eller lera. Detta gäller förstås inte vanliga personbilar särskilt ofta, även om det kan vara praktiskt att ha om man till exempel bor ute på landsbygden och risken finns att man kommer fastna på mindre vägar. Det vanligaste användningsområdet för bilar och fordon är annars i det fall man kör jeepar på ett lerigt område. Med en vinsch klarar man sig ur de flesta knipor, om den bara klarar av att dra tillräckligt tunga laster. På pmh.se finns det flera olika typer av vinschar, både för företag som regelbundet behöver dra laster och för privatpersoner.

 

Fjärrstyrda vinschar
Med en fjärrstyrd variant kan du enkelt dra laster på håll. Det finns idag vinschmodeller med flera olika tekniska funktioner. På pmh.se säljs bland annat modeller som kan radiostyras och som har ett praktiskt överbelastningsskydd.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.