Logga 5tips

Tvätta händerna med handsprit på bästa sätt

2015-01-13 · Denna artikel finns i gruppen Hygienprodukter

Sedan barnsben har vi fått lära oss att man ska tvätta händerna när man varit på toaletten. På senare tid har handsprit kommit in i våra liv och vi har börjat tvätta våra händer med sprit istället för tvål. Och inte bara när vi varit på toaletten utan även när vi skakat hand med massa folk innan lunchen, träffat folk på mässor eller i andra sammanhang där vi tagit i hand med många människor. Men hur gör man för att tvätta händerna med handsprit för att få bästa resultat? Här finns en utförlig guide hur du ska göra för att händerna ska bli så rena som möjligt.

Tvätta alltid dina händer efter ett toalettbesök, efter att du bytt blöja på ditt barn, efter att du har snytit dig, varit ute med soporna och förstås innan du ska laga mat. På så sätt förhindrar du spridning av magsjukdomar och andra bakterier. Att tvätta händerna ordentligt ska ta ungefär lika lång tid som att sjunga ”Happy Birthday” två gånger enligt WHO (World Health Organization).

Hitta leverantörer till städprodukter

handsprit

 

 

pH-skalan, hur fungerar den?

Vet du hur pH-skalan fungerar? Här finns informationen du behöver.

Vad är pH?
pH är ett värde för surhet och mäter aktiviteten av vätejoner i en lösning. Själva pH-skalan infördes av S.P.L. Sørensen år 1909 och går från 0 till 14. pH 0 är surt, pH 7 neutralt och pH 14 basiskt. När man pratar om rengöringsmedel brukar man dock säga alkaliskt istället för basiskt. Vid städning och rengöring ska man försöka använda så neutrala rengöringsmedel som möjligt. Allt för att undvika skador på ytor i hemmet. Ju längre från pH 7 produkten hamnar desto aggressivare är lösningen. Detta gäller åt båda hållen. Styrkan i rengöringsprodukten ökar med tio gånger för varje gradering från 7 man kommer. Med andra ord är pH 8 tio gånger mer alkaliskt än pH 7.

ph-skalan

One Response to “Tvätta händerna med handsprit på bästa sätt”

  1. […] gången. Risken är stor att du för med dig bakterier in i dina ögon. Detta är sant även om du tvättar dina händer på bästa sätt innan du sätter in linserna […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.