Logga 5tips

Trådprodukter för arbetsplatser och hem

2013-04-02 · Denna artikel finns i gruppen Industri, Trådprodukter

Den som hör ordet trådprodukter tänker inte omedelbart på hur stort det här området är. Det man talar om är ju att man med hjälp av tråd av metall kan tillverka produkter och komponenter och användningsområdet är enormt. Vem har inte en stålvisp hemma eller någon form av filter med ståltråd i? Samtidigt så förlitar sig stora byggprojekt på trådprodukter som håller mycket hög kvalitet. Här går man tillbaka till grundmaterialet för att säkra sig om att det kommer att klara av naturens påfrestningar och man ser även till att det bearbetas på ett sätt som förstärker hållbarheten. Svenska företag som kan erbjuda arbeten med ståltråd anlitas av industrier från hela världen.

Tråden är viktig

Tråd är minst sagt viktigt och detta inom många olika industrier. Allt från möbler till delar för fordonsindustrin tas fram med ståltråd. Tjockleken kan variera skarpt, och tjockt kräver lika mycket specialistkunskap som tunt. Tråden tas fram speciellt för olika ändamål och levereras till verkstaden som ska ta hand om automatbockning och annan trådbearbetning. Ofta så får man tråden på rullar men det kan givetvis handla om stänger om man verkligen talar om riktigt tjock tråd som är svår att böja utan maskinkraft.

Trådbockning används för att böja till tråden och skapa alla möjliga produkter. En stålvisp kan bockas fram så väl som handtag och kompletta hyllsystem. Beroende på det metallmaterial som man använder sig av så kan produkten vara klar för användning efter bockningen, men det är också vanligt med ytbehandling för att få en vacker färg och glans som tilltalar de som ska se på den.

Verkstäder som tar fram trådprodukterna

Verkstäder som tar fram trådprodukter har personal med bockning utbildning och annat som krävs för att man ska kunna hantera avancerade arbetsprocesser. Det kommer nämligen att krävas mer än att slå av och på en maskin för att jobba med tråden. På plats har man säljare som diskuterar med kunden samt operatörer som kommer att kunna läsa av och programmera bockningsmaskiner och robotar för att på ett effektivt sätt ta fram en färdig produkt. Många gånger så måste man även svetsa, ytbehandla och montera och då detta görs på en och samma verkstad så krävs det en hel del kompetens. Om man inte kan erbjuda alla arbetsmoment på samma verkstad så samarbetar man med underleverantörer som erbjuder de legoarbeten som man har behov av för att ro projekt i hamn.

Galler som man kan lita på

Galler är en typ av trådprodukt som måste leva upp till mycket höga krav. När man till exempel skapar rum och förrådsutrymmen med galler så kan man ju inte riskera inbrott på grund av att tråden släpper lätt. Har man ett galler av usel kvalitet så kommer det inte att hjälpa med det bästa hänglåset. För byggprojekt så måste man ofta ha galler och nät då man konstruerar och gjuter betong. Det här är metallprodukter som tas fram av skickliga verkstäder som klarar av bockningen och svetsningen som krävs för en färdig produkt som garanterar säkerhet och hög kvalitet vid olika byggprojekt. Ibland så måste man även garantera rostfrihet för att undvika senare problem med rostskador och fläckar som man aldrig kommer till bukt med.

Kostnader för projekt med tråd

Kostnaden för trådbearbetning styrs av många olika faktorer. Dels så måste man komma fram till vilken typ av metall tråden ska vara gjord av. Det finns givetvis dyrare material som erbjuder en högre kvalitet och säkerhet och dessa väljer man då det inte går att tumma på kvalitet. I andra fall så kan man lösa ett enklare metallmaterials brister med ordentlig ytbehandling som är tillräcklig för att den färdiga trådprodukten ska klara normalmiljöers fukt. Kan man samarbeta med en verkstad som klarar av många olika moment så kan man förstås spara pengar på detta. Då får man även kortare ledtider och det blir enklare att kommunicera och förstå vad som händer med projektet då man har en kontaktperson som man alltid vänder sig till.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.