Logga 5tips

Tips för resor till USA

2014-10-23 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

USA blir mer och mer populärt att resa till. Senaste året passade över 400 000 svenskar gränsen till USA. En fjärdedel av dessa resor är jobbrelaterade.

Var är bäst att resa?

De tre vanligaste resmålen i USA är Florida, västra USA med Kalifornien, eller nordöstra USA med New York. Västra USA har nog mest att erbjuda med flera trevliga städer, nationalparker och en mycket fin kust, ett perfekt område för en roadtrip. Las Vegas ligger här också vilket gör att det säkerligen går att hitta någon konferens eller mässa som företaget har nytta ut av att besöka. Är det värme man söker efter på vintern är Florida ett mycket bra val! New York är ett trevligt alternativ för den som vill iväg på en längre weekend, bästa tiden för detta är våren eller sommaren.

Flyg

Utbudet av flyg till USA har ökat och det finns nu flera olika direktlinjer till USA. Detta speciellt sedan Norwegian började flyga till USA. För att hitta bra rutter och billiga flygbiljetter är det oftast bäst att boka tidigt. Detta gäller speciellt vid resor i högsäsong. Eftersom företagare sällan är borta en lördagskväll är korta resor mitt i veckorna ofta mycket dyra. Försök att planera er resa över minst en helg.

Hyrbil

USA är mycket anpassat för bilar och det underlättar att ha en bil. Det finns ett stort utbud av hyrbilar i USA och de har alltid bilar. Det är dock stor fördel att ha detta bokat innan resan till USA. Detta då priserna är lägre och det ingår försäkring. Bokar man en bil på plats riskerar man att behöva betala mer för försäkringen än själva hyrbilen.

Hotell

Hotellpriserna varierar mindre jämfört med flyg så oftast har det mindre betydelse när man bokar. Fördelen med att boka tidigt är eftersom många hotell har gratis avbokning upp till ca 1 vecka innan ankomst. Om priserna ändras går det bra att avboka och boka om till ett billigare pris.

One Response to “Tips för resor till USA”

  1. […] Att planera resan i god tid är viktigt då priserna kan ändras både upp och ner. Men om man reser till ett populärt resmål så kan man oftast dra slutsatsen att det blir dyrare ju närmre avresa du kommer. Om man ska resa till USA krävs det också ytterligare planering eftersom du behöver visum och en rad andra papper som ska ansökas om en viss tid innan. Mer om det kan du läsa här. […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.