Logga 5tips

Saker att tänka på när du reser med Bank Norwegian

2016-09-02 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

När man ska ut och resa finns det mycket att tänka på. Med tanke på att det blir allt vanligare att paketera sin resa själv ställer det också högre krav och mer planering än när man bokar en resa med ett hederligt charterbolag. När flygbolag som Norwegian tog sig in på den nordiska marknaden öppnades det upp många nya destinationer för oss svenskar. Här kommer mina bästa tips på vad du ska tänka på när du har bokat din resa med Bank Norwegian.

Att boka en resa med Bank Norwegian

Att boka en resa idag görs kanske inte på det klassiska sättet där man går till en resebutik och köper en resa över disk där säljaren rekommenderar resmål och hotell. Nu görs mer research på nätet och många väljer att boka via lågprisbolag, vilket jag absolut förstår då enkelheten och priset talar för sig själv. Dessutom så erbjuder flera av flygbolagen förmånliga sätt att betala sin resa på och Bank Norwegian har sitt kreditkort där du kan samla CashPoints på genom att boka med Bank Norwegian kortet eller handla annat på resan.

Planera resmål och hotell i god tid

Att planera resan i god tid är viktigt då priserna kan ändras både upp och ner. Men om man reser till ett populärt resmål så kan man oftast dra slutsatsen att det blir dyrare ju närmre avresa du kommer. Om man ska resa till USA krävs det också ytterligare planering eftersom du behöver visum och en rad andra papper som ska ansökas om en viss tid innan. Mer om det kan du läsa här.

Kolla dina försäkringar

Om du bokar resan på egen hand kanske inte dina försäkringar gäller på samma sätt som om du bokar charter. Kolla därför upp att du har en reseförsäkring via din hemförsäkring eller en separat försäkring som täcker din resa. Många kreditkort har även reseförsäkring men dom kan skilja sig väldigt mycket. Bank Norwegians kreditkort har en bra reseförsäkring och du får även avbeställningsskydd på köpet, det är trots allt via ett flygbolag. Ska du resa till exempelvis USA kan du dessutom använda kortet till allt från flygbiljett, hotell och hyrbil för att göra din resa så enkel som möjligt.

Glöm inte passet

Det viktigaste av allt är ditt pass, glöm inte att kolla det i tid så att du eventuellt hinner fixa ett nytt. Kom också ihåg att vissa resmål kräver en viss giltighetstid på ditt pass så kolla det också innan du reser, oavsett om du har 1 vecka kvar på passet så kanske inte det är tillräckligt för exempelvis USA eller Turkiet.

norwegian

Ska du ut och resa finns det mycket att tänka på. Pass, försäkringar och pengar. Kreditkortsutgivarna, tex Bank Norwegian, har ofta reseförsäkringar inbakade i kortavgifterna.

 

 

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.