Logga 5tips

Tips för att köpa däck online

2014-03-15 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Det är allmänt känt att man kan hitta de flesta varorna och produkterna till ett bättre pris på Internet, och när det gäller att köpa däck online är det inget undantag. Allt fler upptäcker fördelarna med att använda sig av en nätbutik som däckleverantör. Förutom det mest uppenbara, alltså prisskillnaden mellan en nätbutik och en traditionell däckverkstad så har en däckleverantör på nätet oftast ett sortiment som landfasta däckförsäljare får svårt att matcha. Av de vanligaste dimensionerna kan du välja mellan hundratals olika alternativ och det gör det mycket enkelt att hitta ett däck som passar just dig, eller din snarare din bil.
Tips när du ska köpa däck online

Inför ett däckköp på nätet är det bra om du redan vet vilket däck din bil behöver. Vissa däckbutiker på nätet har en smart sökfunktion där det räcker att bara knappa in ditt registreringsnummer för att webbutiken ska veta vilken bil du har och vilka däck som passar. Beroende på vad för sorts däck du söker, sommardäck eller vinterdäck, dubbdäck eller friktionsdäck, så markerar du bara dina preferenser i sökfältet. När du vet vilken typ av däck som du vill ha så är det bara att lägga ett par minuter på att jämföra priset på dina däck hos olika nätbutiker. Det kan faktiskt skilja åtskilliga hundralappar mellan olika leverantörer. Även om många ställer sig tveksamma till att köpa däck online så finns det idag ett flertal mycket bra och pålitliga onlinebutiker för däck som erbjuder minst lika bra service och produkter som en traditionell bil- och däckverkstad.

 

Fördelar och viktigt att tänka på

Det finns flera fördelar med att köpa däck på nätet, särskilt om man handlar från en väletablerad onlinebutik. Förutom det uppenbara, som mindre kostnader och ett stort sortiment, så kan man få i princip lika god service som på en vanlig verkstad. Oroar man sig för monteringen av däcken, så finns möjligheten att få dem levererade till en lokal däckverkstad där professionella mekaniker monterar däcken åt dig, så att du kan känna dig trygg på vägen.

När du köper däck online är det klokt att beställa från välkända och välrenommerade däckbutiker på nätet, då kan du vara säker på att få en god service och fräscha däck, det vill säga däck som inte legat på lager och åldrats och försämrats. Det är också viktigt att tänka på att även om man kan göra en kostnadsbesparing på mellan 20 – 40 % på själva däcken, så tillkommer oftast en fraktkostnad, så för att räkna ut hur mycket billigare dina däck är så är det därför viktigt att titta på totalpriset. Det kan också vara smart att hålla koll på olika rabatter och säsongserbjudanden, eller kampanjer med fraktfritt för att göra en extra bra affär.

One Response to “Tips för att köpa däck online”

  1. […] Läs mer om däck här » […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.