Logga 5tips

Ska man köpa svensk eller utländsk butiksinredning?

2013-05-27 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

Idag så behöver man inte köpa inredning för butiker från andra länder för svenska företag är faktiskt riktigt bra på att utveckla kvalitetsprodukter för nya och existerande butiker. När man funderar på om man ska köpa svensk eller utländsk butiksinredning så kan det handla en hel del om pris och det särskilt när man har en stram budget för sitt projekt. Genom att tänka lite utanför ramarna så kan man få de bästa möblerna till de bästa priserna.

Utländska produkter från svenska företag

Om man vänder sig till ett svenskt företag som erbjuder inredning för butiker så är det inte nödvändigtvis så att de möbler som erbjuds är svenska. Tvärtom så jobbar många möbelförsäljare med utländska firmor som tar fram butiksinredning och unika butikskoncept. Fördelen med att vända sig till den här typen av företag är förstås att man får tillgång till många olika slags möbler men det finns en nackdel och det är att företaget är en slags mellanhand mellan tillverkare och kund. Man kommer alltså inte att stå i direkt kontakt med tillverkaren. Dock ska man tänka på att det finns många legotillverkare i Sverige som tillverkar delar till möbler. I Gnosjöregionen som är legotillverkningsindustrins Mecka så tillverkas det mängder av detaljer som sedan monteras ihop med andra delar som kommer från andra länder. Så frågan är om man kan kalla dessa produkter svenska eller ej.

Svensktillverkat

När möbler är svensktillverkade så får man fördelen att man kan kontakta företaget som tillverkar på ett enklare sätt. Även om man väljer att jobba med en mellanhand som sköter kommunikation mellan butiksägare och tillverkare så är det alltid bra att snabbt kunna prata med de som faktiskt tar fram detaljerna. Om det är så att man vill vända sig direkt till tillverkaren så råder det ingen tvekan om att en svensk verkstad är att föredra. Då man talar samma språk och befinner sig i samma tidszon så är det ju enklare att jobba ihop. Man kan ju även få bättre priser då man skräddarsyr sin beställning vilket är lättare att göra då man står i direkt kontakt med tillverkaren.

Idag så kan man finna riktigt professionella metallverkstäder i Gnosjöregionen som kombinerar sin kunskap och erfarenhet av hantverket med moderna maskiner och insikter i hur man tillverkar kvalitetsmöbler för butiker. Det här är företag som förstår vad butiker behöver och som kan ge förslag på hur man utvecklar ett existerande butikskoncept samt hur man kan börja om från början.

Kundtjänst och nya beställningar

När det gäller kundtjänst så kan man dra nytta av ett företag som jobbar som mellanhand och som kommunicerar med det utländska företag som tar fram butiksinredningen. När man behöver beställa ny butiksinredning så kan detta också fungera om det är så att möbeltillverkaren har lösningar för att bygga på det koncept som man redan har skaffat. Här är det dock enklare att vända sig direkt till ett svenskt företag som kan specialtillverka nya delar på plats utan att det här ska kräva långa samtal och ett överpris för produktion och leverans.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.