Logga 5tips

Nya spännande produkter med industriautomation

2015-06-10 · Denna artikel finns i gruppen Industriautomation

Man kan gott säga att vi lever i en tid där allting verkar möjligt. Det är ju trots allt inte så länge sedan som man skrattade gott åt tanken om att folk skulle flyga omkring på himlen. På samma vis så kanske det kan tyckas konstigt att det skulle gå att skriva ut leksaker med en skrivare eller att åka på turistresor till månen, men med dagens industriautomation så tänjs gränserna rejält. Det som kanske påverkar oss allra mest med den nya tekniken och automatisk tillverkning är att den möjliggör priser som fungerar för gemene man. Man måste vara miljonär för att få åka till månen, men det går alldeles utmärkt att inreda sitt hem med teknik och maskiner som kostade bra mycket mer bara för några år sedan.

Industriautomation i Sverige

I Sverige så ligger man i täten vad gäller kunskap om industriautomation och det är välkänt att våra verkstäder kan ta fram de mest komplicerade apparater och produkter. Man jobbar till stor del i datorstyrda miljöer där man litar blint på att maskinen kommer att följa programmerarens order och ta fram delarna som sedan kan monteras manuellt eller också med hjälp av automation. Det är inte bara små delar som kräver hjälp av automatiserade processer och styrsystem. Tack vare automatiken så klarar vi numera även tyngre uppdrag där man måste få hjälp av robotar som förstår hur de ska röra sig för att lyfta, svetsa, bocka och mer. Den nya tekniken inom industriautomation är inte bara till för vanliga verkstäder. Det går även bra att utföra arbeten i miljöer som är minst sagt spännande som under vatten eller kanske i rymden på väg till månen.

Nymodigheter till vettiga priser

Den som har den allra senaste telefonen som är som en mindre dator har antagligen inte behövt betala en förmögenhet för detta för idag så kan nymodigheter tillverkas till vettiga priser. Utvecklingen går snabbt framåt och vi kräver alltmer av produkterna. Den som jobbar med grafik nöjer sig knappast med en enkel datormus då det finns datormöss som är utformade som pennor med olika uddar och en massa olika inställningar som gör att man med händerna kan utföra arbetet på datorn. Olika områden blir mer och mer spännande tack vare att automationen gör det möjligt att förverkliga drömmar om gränslös teknik.

Allt är möjligt

Betyder då detta att allt är möjligt? Ja, så kan det ju kännas när det kommer nya spännande produkter dagligen. Tack vare en innovativ industriautomation så kan prylgalna se fram emot apparater och maskiner som gör det mesta. Vi får hjälp med allt från att borsta tänderna till att planera våra liv med det som tillverkas av automatiska maskiner. Det gäller att hänga med för annars står man kanske där, oförmögen att komma in i sitt hem där en datorröst talar om att man har uppgett fel kod…copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.