Logga 5tips

Lastpallar från Ji-Ma Produkter i över 20 år

2013-06-11 · Denna artikel finns i gruppen Emballage, Service

Ji-Ma Produkter i småländska Smålandsstenar har sett till att industriföretagen har haft säkra transporter i över 20 år. Detta genom sina kvalitetscertifierade lastpallar och specialemballage. Lastpallen i trä har använts för att transportera varor i över 70 år. Läs reportage om företaget här. Ordet lastpall började användas i Sverige runt 1950-talet. Den traditionella lastpallen sägs ha introducerats redan under andra världskriget, då i USA. Lastpallen var konstruerad så att en gaffeltruck eller annan gaffelförsedd hanteringsutrustning kunde lyfta och förflytta lastpallen på ett smidigt sätt.

Den standardiserade Europapallen utvecklades av svenska trucktillverkaren BT, SJ (Statens Järnvägar) och Gyllsjö Träindustri i slutet av 1940-talet. Europapallen finns i olika storlekar; helpall 800 x 1 200 mm och halvpall 800 x 600 mm. Helpallens area är ungefär en kvadratmeter (0,96 m2).

Europapallen brukar även gå under namnet EUR-pall. EUR-pallen är standardiserad när det gäller mått, material och konstruktion. Bara inom EU används cirka 75 miljoner lastpallar varje dag. Ji-Ma Produkter i Smålandsstenar producerar förtjänstfullt mellan 4 000 och 5 000 enheter av lastpallar, engångspallar och övrigt träemballage varje dag. Företaget har en lagerkapacitet på över 30 000 pall under tak. Tack var lagerkapaciteten och sin kunniga och engagerade personal kan Ji-Ma Produkter snabbt hjälpa sina kunder.

lastpallar-eur

Lastpallar på väg i Nederländerna

2 Responses to “Lastpallar från Ji-Ma Produkter i över 20 år”

  1. Kostnader för träemballage hos Ji-Ma Produkter | Hypotekslån says:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.