Logga 5tips

Industriautomation för snabbare tillverkning

2013-04-06 · Denna artikel finns i gruppen Industri, Industriautomation

Inom industrin så måste man kunna ta fram komponenter och delar snabbt. Samtidigt så får inte kvalitet på detaljer och produkter äventyras och det är klart att man kan undra hur detta går ihop. Dagens verkstäder bygger sin verksamhet på erfarenhet av det gamla hantverket men man jobbar inte längre för hand. Numera så tillverkas allting med hjälp av industriautomation som ser till att man kan utföra samma moment hur många gånger som helst med exakt samma resultat. Dessutom så har robottillverkning gett operatörer en helt annan frihet att syssla med mer än att fysiskt hålla i verktyg och material.

tradbockning-tradprodukter

Med industriatuomation kan man ta fram viktiga detaljer

Digitala styrsystem

När man till exempel jobbar med automatisvarvning så är det digitala styrsystem som ser till att arbetsprocessen är så effektiv som den är. Inom all industriautomation så jobbar man med styrsystem som integrerar olika maskiner och som ser till att varje maskin vet vad den ska göra och när. Operatörer kommer att programmera systemen och även se till att allting flyter på som det ska. Systemen är mycket smarta så att man får indikationer och signaler i god tid då det kanske är dags att byta ut ett verktyg.

Fördelar med automatiska industrimaskiner

Automatisk produktion har sina uppenbara fördelar och först och främst så är det tiden man spar på. Svinnet minskar också då man inte får lika många fel som man har då människor ska slå, svarva och slipa. Automatiska industrimaskiner utför ju samma moment, gång på gång, utan någon som helst skillnad. Det här är något som gör att man kan få fram mycket stora volymer på mycket kort tid.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.