Logga 5tips

Hyra lägenhet i Malmö

2014-06-10 · Denna artikel finns i gruppen Malmö

Precis som i de andra relativt stora städerna i Sverige så börjar bostadsbristen verkligen bli ett problem även i Malmö. Trots att vi har småstadskänslan kvar på många platser i stan så gör regionens förtätning och omvandlingar av hyresrätter till bostadsrätter sig påmind.

Detta drabbar allra mest de som är ute och letar efter sin första lägenhet. Ungdomar i 20 årsåldern har inte tillräckligt lång tid i bostadskön för att kunna få en hyreslägenhet genom den, istället så tvingas de först bo hemma tills de har en fast anställning, så de kan få ett lån till en bostadsrätt.

Om denna utvecklingen fortsätter kommer det vara extremt svårt i framtiden för alla som vill hyra en lägenhet, det kommer bara finnas ett alternativ och det är att flytta till en mindre ort. Problemen där är dock att det inte finns några jobb. Politikerna har här ett riktigt svårt problem att ta sig an, ungdomar har inte råd att bo kvar i städerna där jobben finns.

Enda chansen för denna grupp av människor att få tag på en hyresrätt är genom att hyra den i andra hand. Något som är både dyrare och mycket mer otryggt än att ha ett förstahandskontrakt. För att göra det enklare att leta efter sin nya lägenhet, oavsett om det gäller förstahand eller andrahandskontrakt, har Lägenheter 24 skapat en tjänst som gör att du får e-post meddelande så fort det kommer ut lediga lägenheter i Malmö.

Detta gör att personen, paren, eller familjerna som letar efter lediga lägenheter får ett mail direkt en ny lägenhet anländer hyresmarknaden. För framtiden är tyvärr detta inte en tillräckligt bra lösning, men i nuläget fungerar den åtminstone ganska bra. Fördelen med en tjänst av denna typen är att personen som startar en prenumeration har möjlighet att omedelbart få reda på när lägenheten kommer ut på marknaden, och således kan vara först att kontakta personen som hyr ut den.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.