Logga 5tips

Hur väljer man rätt sommardäck?

2014-05-28 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

För att få bra priser på däck så handlar det ofta om att vara på rätt plats och i rätt tid. Numera så är detta inte så komplicerat eftersom däcken finns online och närmast var och varannan människa har någon form av dator med nätuppkoppling. Om du planerar på rätt sätt så kan du köpa dina sommardäck till riktigt bra priser men det gäller att betänka hur du ska klara av förvaring och om du verkligen får den modell som du har behov av. Innan man handlar på sommardäck rea så bör man alltså undersöka saken och jämföra både märken och priser för att komma fram till den bästa lösningen. Här kan du läsa mer om däck »

Rätt sommardäck för din bil

En sak är säker, olika bilar kräver olika däck. Du måste ta reda på vilken typ av däck din bilmodell kräver. Om du inte är säker så kan du söka online och se vad proffs på din bil har att säga om saken. Det här ger en god fingervisning och du vet var du bör börja leta efter. Med några möjliga märken och modeller nedtecknade så kan du snart dra nytta av tester som ger dig mer information om däcken. Därefter kan du se på sommardäck priser för att sedan välja det däck som bäst möter dina krav och din budget. Med god struktur på din utvärdering så ska det här alls inte ta någon tid och du kommer att uppleva att du verkligen får kvalitet för pengarna.

Däck

Däck finns i alla prisklasser. Här ser du förhållandevis dyra men mycket bra sommardäck från Michelin med dimensionen 235/40-18.

Aktuella priser på nytt

Nya däck kostar mer än begagnade men priserna kan variera från säsong till säsong. Det däck som är nytt i år kommer inte att vara det senaste om två år. Däckindustrin är trots allt sådan att man försöker utveckla nya modeller och material för att förbättra kvalitet. Nytt kostar därmed mer och här får man avgöra om det verkligen är värt att betala mer för ett nytt ytskikt eller mönster som sägs vara det allra bästa för landsvägskörning. Man kan ju dyka på en rea av däck där man får fjolårets hit till en mindre peng och då kan detta tyckas vara vettigare.

Då det blir rea till hösten

För vissa däckverkstäder så är utrymmet knappt och det kan också gälla på lager. Då kan det hända att man väljer att rea ut en modell av sommardäck som förvisso är bra men som helt enkelt inte får plats då det har kommit och kommer att komma in så pass mycket nytt. Det här ska man dra nytta av. Även om man redan har bytt till vinterdäck så kan ett riktigt bra pris på sommardäcken försvara att man släpar dessa till en förvaringsplats för att sedan plocka fram dem kommande år. Beställer man online så slipper man släpa eftersom man då får däcken levererade dit man vill ha dem.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.