Logga 5tips

Hur lång tid äger man en domän efter man registrerat den?

2013-10-30 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Ett domännamn är namnet på en internetsida. Det är viktigt att namnet är lätt att komma ihåg för att kunderna ska kunna hitta företaget. På domänerna bygger företagen upp sina hemsidor. De köper vanligtvis plats hos ett webbhotell, med det finns andra varianter. För många företag är domännamnet oerhört viktigt och därför köper de även upp de namn som liknar deras eget, så att ingen konkurrent ska kunna åka räkmacka och påverka deras image. Det är billigt att registrera domäner men priserna varierar. Det skiljer till exempel i pris på vilket lagringsutrymme som krävs eller om det är en privatperson eller företag. Domännamn registreras vanligtvis för ett år men det finns undantag.

Internet nav i världens information

Internet är som ett nav i hela världens informationsutbud.

Viktigt med en adress på internet
Precis som i det verkliga livet för företag är adressen viktig även i den virtuella världen. De som har en butik vet att den måste ligga bra till för att kunna dra några kunder. En affär mitt ute i ingenstans har inte samma möjlighet att få spontana besökare som den affär som ligger längs stadens gågata. Samma princip gäller på internet, det gäller bara att hitta det domännamn som ligger på den virtuella Orchard Road. När du registrerat det domännamn du vill ha är det ditt för ett år, och det går givetvis att ha det längre så länge du betalar för det. Vissa namn är skyddade och kan inte användas på nätet eftersom det tillhör ett varumärke.

Billig kostnad

För företag som säljer produkter går det inte att hitta en billigare hyra än vad en unik dommänplats kostar. Dessutom kommer det inte heller gå att jämföra antalet besökare. Via datorn nås potentiella kunder över hela landet och inte bara på den lokala orten. Det kan leda till en rejält ökad omsättning. Med tanke på alla fördelar är de hundringar det kostar för ett unikt domännamn väl investerade pengar.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.