Logga 5tips

Formsprutning av plastprodukter

2013-03-29 · Denna artikel finns i gruppen Formsprutning, Industri

Idag så finns det många smarta metoder för att ta fram färdiga produkter och även för att skapa modeller som gör att man enklare kan planera sina tillverkningsprojekt. Med formsprutning så har man en metod som påminner en hel del som det som man kan se inom godisindustrin. Man skapar helt enkelt en form som sedan fylls med plastmaterialet i flytande form som då det stelnar har antagit produkten eller prototypens rätta dimensioner. Det här kan låta enkelt men för att ta fram unika detaljer och produkter så kräver det förstås stor kunskap om både material och tillverkningsprocess.

Legoformsprutning för prototyper

När man ska tillverka prototyper av plast så kan formsprutningen bli ett bra val. Det hela beror på budgeten man har till sitt förfogande, och det gäller att komma ihåg att det kan kosta en slant att ta fram en unik mall för modellen. Samtidigt så är det förstås så att de företag som jobbar med formsprutningen använder sig av metoder och tekniker som gör att man kan jobba på ett kostnadseffektivt sätt och spara pengar på sin prototyp. Det här kan verkligen vara fallet då man kanske ska tillverka slutprodukten i ett dyrare material och måste testa sig fram med modeller innan man skapar den slutgiltiga ritningen som laddas in i ett datorprogram.

Formsprutning

Formsprutning av plastplugg

Färdiga plastprodukter

Färdiga plastprodukter kan kräva viss montering och det fina med formsprutning är att man kan beakta detta redan då man skapar sin form. Man kan nämligen lägga in ihåligheter och komponenter som kommer att underlätta monteringen då man tillverkar sitt plastföremål. Idag är tekniken otroligt avancerad och det ger företag nya möjligheter att till lägre kostnader ta fram unika plastprodukter som till exempel kan användas vid paketering.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.