Logga 5tips

Formsprutning av plastföremål med hög kvalitet

2014-10-01 · Denna artikel finns i gruppen Formsprutning

För att plastföremål ska bli bra så gäller det att dessa har tagits fram på rätt sätt. När man får spröd plast så kan det ofta vara så att den produkt som tagits fram knappt fyller sitt syfte. Det här undviker man dels genom att använda sig av bra plastgranulat och dels genom att utföra formsprutning med formsprutningsverktyg som är effektiva. Det utvecklas hela tiden nymodigheter inom plasttillverkning men det är trots allt det goda hantverket som står i centrum då man vill nå goda resultat.

En effektiv formsprutning

En effektiv formsprutning går till på så vis att man smälter ner plastgranulat till en plastmassa som har precis rätt temperatur. När denna hälls eller pressas in i en form så får man inte riskera att den plötsligt är för kall eftersom man då kan få spröda partier och en undermålig produkt. Det här kräver alltså att man jobbar med formsprutningsverktyg som är smidiga och enkla att använda och att man undviker onödiga stopp under produktionens gång.

Duktiga operatörer ser till att processen går snabbt så att man inte låter massan stelna i förtid. Dessutom så kan man ta hänsyn till saker som tjocklek och uppsättning av plastmaterial för att slutprodukten ska hålla rätt kvalitet. Svensk plastproduktion utmärks av god kvalitet så här handlar det sällan om de slit och släng produkter som man ofta ser från länder som Kina. De företag som är ute efter en kvalitativ produktion med formsprutning finner med all säkerhet denna i svenska områden som Gnosjöregionen där man jobbar effektivt men med stadig hand och de bästa materialen.

Läs mer här:

Formsprutning hos AD-Plast

Masterbatch och plastgranulatcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.