Logga 5tips

Det praktiska med Remote Desktop

2013-06-14 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Remote Desktop, på svenska ungefär fjärrstyrt skrivbord, är en funktion som finns i datorer med operativsystemet Windows. Som namnet antyder så innebär Remote Desktop att man kan fjärrstyra datorer från en annan plats. Eftersom fjärrstyrningen sker via internet så kan man befinna sig var som helst för att fjärrstyra datorer. För den som vill jobba hemma några dagar i veckan så innebär detta att man kan logga in på sin jobbdator hemifrån, och på samma sätt kan man också nå filer på hemdatorn när man befinner sig på jobbet eller någon annanstans.

 

Användbart på semestern

När man åker på semester men ändå kanske behöver ägna lite tid åt jobb så kan detta vara mycket användbart. Man slipper ägna tid åt att ladda ner filer och dokument man behöver jobba på innan man åker iväg, utan kan enkelt logga in på sin arbetsdator när man behöver tillgång till den. Detta påminner en del om molntjänster, vilka innebär att man kan lagra information på en extern server så att man kan nå denna var som helst. Skillnaden här är dock att servern inte är extern utan att man helt enkelt når sina olika enheter från olika fysiska platser.

 

Apple Remote desktop

För de som använder Mac istället för PC, så går denna funktion också att använda sig av. På Apples datorer kallas funktionen för Apple Remote desktop, i övrigt så skiljer sig de båda fjärrstyrningarna inte sig åt särskilt mycket. Programvaran för att komma igång med fjärrstyrning ingår när man köper datorn och är inte särskilt svårt att lära sig. Det enda som kan ställa till med problem är egentligen om internetuppkopplingen strular på platsen man själv eller där dokumenten man behöver nå befinner sig. Såhär använder IT-mästare Remote Desktop där de också förklarar olika skillnader på program och funktioner samt hur de kan användas på bästa sätt.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.