Logga 5tips

Cnc svarvning är roligt och effektivt

2013-03-21 · Denna artikel finns i gruppen Industri, Svarvning

Det kan låta lite märkligt men många cnc operatörer är rörande överens om att cnc svarvning är ett spännande och socialt arbete. Med automatsvarvning så får ju operatören en helt ny roll som drivande kraft i planeringsarbete, och som den person som säkrar att det svarvning skärdata som man jobbar med via styrprogram ger rätt resultat i verkligheten.

Det tar inte så lång tid att bli operatör och jobba med cnc svarvning och det här är ett mycket viktigt område som verkligen behövs inom svensk industri. Med svarvning av metall så får man fram komponenter som ska användas inom många olika sammanhang och automatsvarvarna sörjer för att man kan ta fram stora volymer på kort tid. Det ser förstås enkelt ut när man matar in en metallbit på den ena sidan av maskinen för att sedan få fram en exakt detalj i den andra ändan. Maskinen tar hand om det tunga arbetet och operatören samarbetar med cnc tekniken för att se till att det hela flyter på som det ska.

Svarvning

Automatsvarvning av aluminium

Med cnc svarvningen så får man fram komponenter som kan användas som färdiga verktyg och produkter eller som delar i maskiner och apparater. Man kan svarva fram smått såväl som stort. När det handlar om en stor verkstad så kan man ha flera olika maskiner som samarbetar på ett fantastiskt vis. Med hjälp av cnc programmeringen så styrs varje maskin så att man får en linje där komponenter till sist blir till färdiga produkter. Om det är riktigt tunga metallstycken som ska matas in i svarvarna så tar man förstås hjälp av robotar som även dessa styrs av operatören och datorprogram.

Nyckelord:

One Response to “Cnc svarvning är roligt och effektivt”

  1. […] formas och beskärs för att bli till detaljer eller färdiga produkter. Med hjälp av fräsning, svarvning, laserskärning, vattenskärning och mer så kan man få fram vilken form som helst på mycket kort […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.