Logga 5tips

Catering när den är som bäst

2015-05-02 · Denna artikel finns i gruppen Mat, Stockholm

Catering är verkligen en bra ”uppfinning”. Ja det kanske är fel att kalla det för en uppfinning men någon har ju trots allt någon gång kommit på själva konceptet som ligger till grund för catering. Dvs. att proffs på matlagning, drycker och festarrangemang fixar mat, dryck och annat som behövs tex lokal,musik, belysning och tom entertainement och du i princip bara betalar.

Visst skulle man kunna göra det här själv, men man får lägga ner en hel del tid på att först tänka ut en passande och bra meny, sedan fundera ut lämpliga drycker till detta, leta efter ledig och passande lokal till det aktuella datumet osv. Därtill skall du åka iväg och handla upp alla matvarorna och dryckerna, sedan skall du har plast i kyl och ev. frys att förvara dem tills det blir dags att tillaga. Ovanpå det så skall du lyckas tillaga allting så att det både ser trevligt och aptitligt ut, smakar riktigt gott så att gästerna blir nöjda. Du skall duka alla borden och efter middagen så skall du ta hand om porslinet, duka av, diska osv.

Catering StockholmTänk efter – du har redan lagt ner ett stort antal timmar och jag är övertygad om att du kommer känna dig ganska utschasad när det blir dags för själva festen – den tidpunkt då du egentlige ju skall vara i din allra bästa form. Jag är också övertygad om – att det är FÅ av oss – möjligen då de en DEL av de som ställer i upp Mästerkocken som går på TV som kan fp till maten så att den smakar lika fantastiskt gott som när man anlitar catering.

Och det är ju egentligen inte så konstigt – de som jobbar med catering är ju proffs, de gör detta hela dagarna, de älskar förmodligen att laga mat och fixa till sånt här och sedan har de ju en lång och stor erfarenhet av vilka råvaror som är bäst, var man bäst inhandlar dem, hur man förvarar dem, hur man skär upp osv.

Jag har provat catering flera ggr – första gångerna så var det till lite större fester men resultatet blev så lyckat så sedan prövade jag catering till jul 3 år i rad – till min hustrus stora lycka – då slapp hon ”stå vid spisen” under julen.

Det finns många bra cateringfirmor och det beror ju också på var du bor, jag bor i Stockholm och den jag är mest nöjd med och därför anlitat flest gånger är Säbb & Blomqvist Catering i Stockholm city (Regeringsgatan). Jag gillar dem inte bara för deras stora urval av menyer, för olika årstider, med olika tema osv. inte minst för den utsökta smaken men framförallt för att man känner att de verkligen gillar det de håller på med och att de är så älskvärda och serviceinriktade. Det är faktiskt en fröjd att åka in till dem – vilket jag gjort även om man kan få det hemkört – och träffa dem och hämta sina grejer.

Vad jag gjort med alla timmar jag sparat på att anlita catering – ja man hinner med mycket roliga och nyttiga saker på alla de timmarna jag sparat. Jag kan tex ägna mig åt det JAG är BRA på och tjäna mer pengar på det än att försöka leka mästerkock…

Här kan du se exempel på catering menyer från Säbben…

catering-2

catering

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.