Logga 5tips

Byta däck på säkert sätt

2014-09-11 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Under tidig vinter och vår så kan det dyka upp folk som en slags gårdfarihandlare med erbjudandet om att byta sommardäcken till vinterdäck eller tvärtom. Det här erbjudandet kan tyckas lockande men är det verkligen säkert att låta vem som helst byta bilens däck? Om det kommer en ung kille som har meckat hemma i garaget hela sitt liv så kan man ju tycka att någon hundralapp eller två för att få det hela gjort hemma är det värt, men då ska man betänka det man inte får då man inte vänder sig till en professionell däckverkstad.

Byta däck hemma

Under största delen av året så kör man ju på sommardäck och när man sedan ska byta till vinterdäck så får man ett gyllene tillfälle att ta en titt på hur hjulhus och bromsar mår. En del är så pass duktiga på detta att de själva tar en titt och servar då det behövs men många har varken tid eller kunskap för att undersöka och reparera. Det är förstås skönt att slippa boka tid på en verkstad och helt enkelt snabbt hemma på parkeringen få däckbytet utfört. Detta oavsett om man tar hjälp av en vän eller gör det hela själv. Har man också bra förvaring för däcken man plockar av så kan en däckverkstad verka som en onödig sak.

Hos en däckverkstad så kostar det lite mer att byta och det särskilt om man också vill ha förvaring. Men den stora fördelen med detta är att man spar tid och att man även kan få hjälp med att se till att man kör säkert med bra bromsar och med däck som har monterats på korrekt.

Däckverkstad

Tidig vinter och vår dyker det upp ”däckverkstäder” på de mest märkliga platser. Se till att din däckverkstad har kunnigt folk och gör ett bra jobb. Det är din egna och din familjs säkerhet det handlar om.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.