Logga 5tips

Visa fram dina skatter med ett vitrinskåp

2016-04-05 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Det finns olika sätt att visa fram sina prydnadsföremål och andra vackra saker, men ett vitrinskåp är troligtvis ett av de mest populära. En av anledningarna är att det som står inne i skåpet kan ses, men är ändå skyddat. Faktum är att med de moderna vitrinskåp som finns så kan man verkligen dra uppmärksamheten till de föremål man helst vill visa upp. Det finns fina modeller som har belysning inuti som framhäver de vackra sakerna och gör att man ser dem ordentligt. Samtidigt så blir det en trevlig ljuskälla när det är mörkt.

Vitrinskåp kommer i olika utföranden och färger, så det är lätt att hitta ett som passar in med den övriga inredningen. Vita skåp är populära, de är ljusa och matchar de flesta andra färger. Det samma gäller träfärgade eller svarta vitrinskåp – snygga i sig själva men passar också bra bredvid andra möbler och färger. Sedan kan man välja med eller utan belysning, ofta sitter lampan ovanför de saker man vill visa upp.

En del modeller av vitrinskåp har en nederdel utan glas, som en extra förvaringsplats. Andra har glas hela vägen ner, det finns plats för många prydnadssaker här. Många ställer in finservisen och vaser här, förutom rena dekorationer. Det skyddar dem mot damm och smuts, och det är inte så lätt att de går sönder. En del varianter har till och med hyllor av glas, det ger ett ljust och luftigt intryck. Sedan finns det modeller med glas på alla sidor, inte bara framifrån. Här kan man se föremålen från alla dess sidor.

Höjden kan också variera, allt från låga små skåp till stora och höga. De flesta har dubbla dörrar, även om det också finns en del modeller med bara en dörr. Om skåpet inte är så brett brukar man anpassa dörrarna, med två smala dörrar med glas. Vilken modell som passar bäst har mycket att göra med hur stor plats man har och vad som ska stå där inne.

Det är trevligt att visa upp sina finsaker i ett vitrinskåp, att de syns och är en del av dekorationen. Eftersom många skåp är vackra i sig själva, med olika snirklar och utsmyckningar, så blir det dubbelt så snyggt. Man slipper oroa sig för att saker ska gå sönder och det kräver inte heller så mycket damning och annat underhåll. Allt är samlat på ett säkert ställe, men ändå tillgängligt och öppet.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.