Logga 5tips

5 tips för dig som behöver läkarintyg klass 8

2023-11-19 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Om du har normal hälsa så finns det ingen anledning till att oroa sig för att intyget för sjöfolk skulle bli problematiskt. Det handlar mer om att förbereda rent logistiskt inför ett läkarintyg klass 8 för att få det i god tid.

Vi tar en titt på 5 tips som kan vara bra att beakta då du behöver detta intyg för att kunna jobba till sjöss.

  1. Boka tid för läkarintyg klass 8 på rätt klinik!

Idag har du möjlighet att boka in en tid för undersökning på en klinik som är specialist på olika typer av intyg. De vet precis vad som gäller för läkarintyg klass 8 och kommer att tala om för dig vad du behöver ta med dig.

  1. Boka i tid

Du bör också tänka på att boka in din undersökning i god tid. Allting kan gå snabbt och smidigt idag då kliniken skickar ditt intyg elektroniskt. Men om de har många bokningar kanske det inte finns tid för dig då du hör av dig dagen innan sista dagen för att få detta intyg.

  1. Glöm inte glasögonen

När du gör synkontrollen så är det viktigt att du tar med dig dina glasögon om du använder dessa. Det går att få ett godkänt läkarintyg klass 8 även med synfel men undersökningen måste ju göras på rätt sätt.

  1. Vad medveten om kraven

Ta en titt på vad som kommer att krävas. I vissa fall måste du kanske gå till en specialistläkare för ett uttalande om något som påverkar din hälsa. Detta är bra att veta i förväg så att du kan planera din tid på rätt sätt.

  1. Var ärlig

Hitta inte på saker om din hälsa då du går för en undersökning. Du kommer att få fylla i en hälsodeklaration och det är väldigt viktigt att du tar detta på allvar och inte slarvar med dina svar!

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.