Logga 5tips

Vilka bläckpatroner erhåller högst kvalité?

2013-11-13 · Denna artikel finns i gruppen Foto, Övrigt

Bläckpatroner är dyra med tanke på hur ofta man måste byta ut dem om man använder sin skrivare ofta. Många väljer en bläckstråleskrivare istället för en laserskrivare för att de vill spara pengar, bara för att efter en tid upptäcka hur mycket pengar som går åt till att hela tiden köpa nya patroner. Ska man använda sin skrivare ofta så kanske en laserskrivare på lång sikt är en bättre investering. Detta har dock också att göra med vad det är man vill kunna skriva ut.

När det gäller bilder så brukar bläck fungera bättre än laser, och om man bara väljer rätt sorts patroner så behöver det egentligen inte bli särskilt dyrt. Frågan är dock vilka bläckpatroner man ska köpa om man vill ha hög kvalitet samtidigt som det inte får bli för dyrt?

OEM-patroner är det säkra valet
OEM-patroner kallas ibland för originalpatroner, vilket innebär att de är tillverkade av samma företag som tillverkat skrivaren du vill använda patronerna i. Om din skrivare är av märket HP så köper du med fördel patroner som har tillverkats av HP. Anledningen till att detta är bra, är att kvaliteten alltid är oslagbar.

Dessutom får du ofta garantier på att patronerna kommer att fungera som de ska, något som kan vara svårt att få om man väljer att köpa så kallade kompatibla bläckpatroner. Problemet med originalpatroner är dock att de är så dyra. Om man använder skrivaren ofta så kan man ha lagt ner lika mycket pengar på bläckpatroner som man la ner på själva skrivaren efter bara några månader.

Numera går det faktiskt att hitta kompatibla patroner som är i princip lika bra som OEM-patronerna, vilket kan vara praktiskt om man har begränsad ekonomi och inte har något emot att försaka toppkvalitet för ett billigare pris.

Marknadens bästa bläckpatroner
Den som inte vill kompromissa med kvaliteten på sitt bläck bör vända sig till någon av de stora tillverkarna, som Canon, HP eller Epson.

Deras egna patroner är alltid riktigt bra, och håller oftast under lång tid. Genom att spara på bläcket på olika sätt när man bara skriver ut vanliga textdokument kan man också undvika att behöva byta ut patronerna alltför ofta.

Man kan använda ett tunnare typsnitt, och undvika att skriva ut bilder när det inte behövs till exempel.

One Response to “Vilka bläckpatroner erhåller högst kvalité?”

  1. Vilka bläckpatroner erhåller högst kvalité? – 5 tips | Skrivarfärg says:

    […] See the original post here:  Vilka bläckpatroner erhåller högst kvalité? – 5 tips […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.