Logga 5tips

Växtbelysning

2014-09-26 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Växtbelysning med optimerat spektrum

Låt inte årstiderna bestämma hur och när du odlar.
Med en kraftfull, kompakt 300 Watt växtbelysning från Gemma kan du odla vad du vill året runt!

Det finns många olika typer av växtbelysning att välja på men med lampor från Gemma får du ett optimerat spektrum som är speciellt framtaget för växternas och människornas bästa. Det är både effektivt att odla med samtidigt som det är enkelt att arbeta under.

Anpassa växtbelysningen för sitt ändamål

Växtbelysning som är aktivt kyld, det vill säga kyls med fläktar är speciellt riktad till den som är ute efter kraftfulla lampor. Aktivt kylda växtlampor kan både hålla tätare diod-densitet samt håller en lägre kostnad på grund av att mindre material behövs användas för själva lamphuset. Detta betyder så klart också att lampor som kyls med fläktar inte är speciellt lämpade att monteras upp på platser där man ofta vistas utan fungerar bäst att användas där ljus inte kommer vara en störande faktor. För växtbelysning inomhus har Gemma flera olika passivt kylda varianter för att bäst passa det ändamål som de ska uppfylla.
Till skillnad från de mindre lamporna som skapas med 1 Watt dioder användas istället 3 Watt dioder. Detta ger ett högre foton-flöde och på så och sätt levereras med ljus per diod till växterna.

Kraftfullare växtbelysning modeller från Gemma kommer i två alternativ för att bäst kunna anpassas till odlarens behov. För låga utrymmen eller där odlingsyta lättare behöver kunna anpassas används modellen med 90 grader ljusvinkel och för utrymmen där det förväntas växa på höjden mer än på bredden eller där man önskar kunna applicera mer koncentreras ljus är 45 graders ljusvinkel växtbelysning bättre.
Växtbelysningen finns även som 600 Watt lampa med samma optimerade spektrum för den som är ute efter ännu mer kraft. Även den här lampan finns i de två ovan nämnda modellerna.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.