Logga 5tips

Värma huset med luftvärmepump

2013-02-18 · Denna artikel finns i gruppen Energi

Luftvärmepumpar har blivit allt mer populära i Sverige eftersom de till och med kan utvinna värmeenergi från luft med minusgrader. Genom att använda sig av en värmepump så kan man spara pengar på uppvärmningen av vatten och luft i sitt hem. För att värma huset med luftvärmepump så måste man se på olika system och avgöra vilket som kommer att passa det egna hemmet allra bäst.

Det finns luftvärmepumpar som skickar värmen till ett vanligt system med vattenradiatorer. Om man har ett sådant system och värmer vattnet i sina element med en oljepanna så kan man istället välja att värma med en värmepump som kopplas till det befintliga systemet. Resultatet blir ett varmt hus med en minskad energikostnad.

Det finns också luftvärmepumpar som kan värma luften via en fläkt. Dessa är också populära, men de har den nackdelen att man måste installera en fläkt i varje rum som ska värmas med hjälp av pumpen. Med en öppen planlösning så kanske man inte behöver renovera och ändra om i ventilationen, men om det blir för mycket jobb med förändringar i huset så kan en annan typ av pump vara att föredra.

Eftersom det finns så många olika luftvärmepumpar som kan utnyttja vanlig luft för att utvinna energi så är det viktigt att man undersöker alternativen noga innan man bestämmer sig. Med en luftvärmepump som använder sig av värmen i inomhusluften så får man även en viktig effekt av cirkulation då man utnyttjar den förbrukade luften som leds ut ur huset. För att värma huset med luftvärmepump så ska man ta kontakt med ett företag som jobbar med lösningar för olika typer av boende. Genom att utvärdera möjligheterna för den egna bostaden så kan man finna rätt typ av värmepump som leder till besparingar och ett varmt och skönt hem. Du hittar mer här om olika värmepumpar.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.