Logga 5tips

Var noggrann med din bokföring

2013-07-09 · Denna artikel finns i gruppen Ekonomi

En otroligt viktig del i ett företag är den som handlar om bokföring. Fungerar inte den ekonomiska delen kommer du inte att få fortsätta med ditt företag utan det tas till tvångsförvaltning eller ännu vanligare, kronofogden kommer att försätta det i konkurs. Det finns många steg för att underlätta företagets bokföring.

  1. Bokföringsprogram

Med ett bokföringsprogram hålls företagets siffror uppspaltade synligt på ett lättbegripligt sätt. Det kan vara svårt till en början att skapa dessa program men i slutändan kommer det att vara värt det. För de som inte är så tekniskt kunnig på att utforma olika program finns det som tur är färdiga att köpa av andra företag. Fördelen med dessa är att de är lätta att använda eftersom de är utformade för att passa så många som möjligt, de är dessutom beprövade så att du vet att de verkligen fungerar.

  1. Gör om gör rätt

Gör om, gör rätt är ett uttryck som kommer från det militära med som även kan användas i det civila livet och framför allt inom ekonomi. Det gäller att hålla ordning på sina finanser. Hittas ett fel i bokföringen bör det åtgärdas direkt, vänta inte, för det kommer enbart att bli värre och i slutet av månaden är det kaos och många timmar kommer att bli borttappade, så gå till roten med problemet och lös det direkt.

  1. Utbildning

Som företagare eller anställda som tar hand om ett bolags ekonomi borde gå en kurs för att lära sig grunderna i företagsekonomi. Här finns kurser som utbildar om hur bokföring och redovisningar går till, och många av dessa ordnas av arbetsförmedlingen helt gratis.

Som tur är går det även att outsourca företagets bokförning till andra företag om uppgiften skulle bli för övermäktig.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.