Logga 5tips

Var kan man läsa om däcktest sommardäck 2014

2014-03-10 · Denna artikel finns i gruppen Däck och fälgar online

Nu börjar sommaren närma sig och det betyder att det snart är dags att byta däck, använder man sig av däcktest sommardäck 2014 kan man enkelt välja rätt mellan de olika märkena som finns på marknaden idag. Oavsett om du använder dig av motor- eller tekniktidningarnas egna däcktest eller om du läser sammanställningar från flera olika tester direkt på Internet så är det till stor hjälp när du ska välja däck, både ur säkerhetsperspektiv och för kostnadsbesparingar.

Däcktest sommardäck inför 2014

När vintern börjar lida mot sitt slut, vilket brukar ske runt mitten av april, så måste dubbdäcken tas av och bytas ut mot sommardäck. De prestigefullaste bil- och tekniktidningarna gör varje år ett däcktest på sommardäck där de sätter på prov däckens kapacitet och beteende i olika situationer och underlag. Man undersöker också de olika modellernas miljöegenskaper, som är viktiga inte bara för att undvika onödiga kemikalier och en negativ miljöpåverkan, men också för att miljövänliga däck ofta har allmänt lågt rullmotstånd vilket hjälper dig att hålla nere bränslekostnader. Köper du en däcktestsvinnare kan du också vara säker på att du har de bästa förutsättningarna för att köra tryggt på vägen. Genom att välja den vinnande, eller de högst listade däcken, som noga har testats efter en mängd olika kriterier, presterat bäst och vunnit över en rad andra märken så ökar du inte bara din säkerhet på vägen, men har också en viss garanti när det gäller kvalitet och hållbarhet.

 

Hitta de bästa däcktesten

När det gäller att hitta bäst test för sommardäck 2014 så kan du antingen läsa direkt hos de större bil- eller tekniktidningarna, antingen i tryckt upplaga eller på var och ens hemsida. Du kan också genom en snabb sökning på Internet hitta sammanställningar av de olika tidningarnas testresultat för att enkelt och snabbt få en överblick över de vinnande däcken. Den största fördelen med att gå efter tidningarnas däcktest är först och främst för att det ger dig en pålitlig och för det mesta opartisk källa att gå efter när det gäller ett så pass viktigt köp. Tillsammans med experter inom branschen testar tidningarna grundligt däckens olika egenskaper på både vått och torrt underlag. Det kan handla om allt från inbromsningsprov, undanmanöverprov och väghållning när man testar däcken från ett säkerhetsperspektiv. Men det är inte det enda man sätter på prov, man testar även däckens slitage, ljudnivå och rullmotstånd. Det kan kännas tryggt att utgå ifrån ett däcktest eller en sammanställning av flera olika tester. På det viset kan du känna dig säker att du rullar på kvalitetsdäck som reagerar på bästa möjliga sätt i alla situationer.

 copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.