Logga 5tips

Välj rätt whiteboardtavla

2013-06-24 · Denna artikel finns i gruppen Konstnärsmaterial

Nuförtiden används whiteboardtavlor i allt större utsträckning på både kontor och i skolor, men även i hemmet. Whiteboardtavlan fungerar enligt samma princip som den numera omoderna svarta tavlan. Med hjälp av särskilda tuschpennor som är tillverkade för att användas på en whiteboardtavla kan du göra anteckningar, skriva scheman och dela med dig av information på ett enkelt sätt. När informationen inte längre behövs eller har blivit föråldrad kan du lätt torka bort skriften med hjälp av en våt trasa och fylla tavlan med ny och aktuell information. De flesta whiteboardtavlor är även magnetiska, vilket gör att du om du vill kan fästa papper och broschyrer vid tavlan. Idag finns det många olika modeller och varianter av whiteboardtavlor. Här får du några tips på saker som kan vara bra att tänka på då du ska köpa en whiteboardtavla:

 1. Storlek och placering
  Storleken spelar en oerhört stor roll då du väljer en whiteboardtavla. Tänk på var du ska placera den och kontrollera att du har tillräckligt med utrymme för den, men kom också ihåg att alla ska kunna se informationen som står skriven på den utan några problem.
 2. Material
  Idag finns det whiteboardtavlor i flera olika material från Kontorsnetto.se. Det vanligaste materialet är glasemaljplåt, men även tavlor i blankt eller genomfärgat glas kan vara otroligt snygga.
 3. Ram eller ej
  Välj en tavla som har en ram som passar in i omgivningen, eller en modern tavla utan ram som dessutom gör att den är lättare att hålla ren.
 4. Stativ eller hängbar
  En del tavlor går att hänga på väggen eller dörren, men letar du efter en större tavla kan det vara bra att välja en med stativ som står på golvet. Stativ försedda med hjul kan vara praktiska eftersom whiteboardtavlan då går att flytta från en plats till en annan efter behov.


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.