Logga 5tips

Vad ingår i ett nyckelfärdigt hus?

2013-03-11 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Ett nyckelfärdigt hus innebär att man köper ett hus som är byggt enligt en ritning som används för många olika byggen. Man kommer alltså inte att få ett hem som ser alldeles unikt ut på utsidan. Det går förstås att variera vad gäller färg och placering av huset, men annars så får det ett utseende som påminner om många andra hus i samma område och på andra platser i Sverige. Många väljer nyckelfärdiga lösningar för att de är kostnadseffektiva samtidigt som man får ett helt nytt och fräscht hus. På insidan av huset går det att göra mycket för att det ändå ska vara personligt och unikt.

Vad som kommer att ingå i ett nyckelfärdigt hus beror mycket på hustillverkaren som man väljer att jobba med samt det kontrakt man utformar för bygget. Det kan till exempel vara så att en viss typ av klinkers erbjuds inom det pris som ges, men om man vill ha en annan sort så får man betala extra för detta. Dessutom ska man ta reda på om bekvämligheter som golvvärme ingår i det paket som hustillverkaren erbjuder. Ibland behöver det alls inte kosta extra att lägga till en sådan finess. Det är bara det att tillverkaren av huset inte innefattar saker som golvvärme i prospektet eftersom inte alla efterfrågar det.

Då man utformar en kostnadskalkyl för sitt hus så ska man även tänka på höjd på luckor och annat som kan komma att begränsa det urval man har. Vill man inreda köket själv så är det viktigt att man ger rätt mått då man försöker få fram en prisbild. Här kan hustillverkare hjälpa till och då är det viktigt att man väljer ett företag som är serviceinriktat och gärna svarar på alla frågor som man har vad gäller inredning och interiör av det nyckelfärdiga huset.

Nyckelord: ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.