Logga 5tips

Vackra kassadiskar av trä

2015-06-15 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

När man kommer till en butik eller mottagning så kanske man inte lägger märke till kassadisken som används. Det här är ett gott tecken, för när man använder sig av rätt typ av kassadiskar så upplevs de som en del av lokalen och inte som något som man tänker särskilt på. Då man vill ha en varm och gedigen känsla så kan man satsa på lite bastantare diskar som tar stor plats och som märks. Det här kan ge ett unikt intryck som kan passa då man vill att folk ska uppleva att inredningen är originell och uttalar det formspråk som man jobbar med i sin lokal. En gammal kassadisk kan komma med en historisk känsla som ofta passar bra då man vill att rummet ska kännas personligt.

Kassadiskar av trä eller metall?

Om man ska välja trä eller metall är förstås en bra fråga. Idag när man ser på annonser för kassadiskar begagnad så kan man se att det finns gott om båda alternativen. Det är alltså inte nödvändigtvis så att en så kallad gammal kassadisk är gjord av trä. Det man måste göra för att välja rätt form av disk är att se på övrig inredning och hur denna kommer att passa ihop med den nya, eller gamla, kassadisken. Det är viktigt att ge ett helhetsintryck som känns genomtänkt och harmoniskt. Om man tänker sig en lite äldre känsla där formgivningen gärna inkluderar trädetaljer och romantiska ingredienser så kan trä bli det bästa alternativet. Samtidigt så ska man komma ihåg att butiksinredning av metall ger ett mycket fräscht intryck då den är så pass enkel att hålla ren och snygg.

En unik inredning

Unik inredning är inte alltid ett lätt koncept. Om man har tänkt sig en lokal som ska stå ut och märkas så är det bäst att man tar hjälp av ett proffs. Många gånger så går det inte att uppnå den begagnade och originella känslan med hjälp av begagnad inredning. Det kan till och med bli så att man tillverkar en ny upplaga av butiksinredning av trä som ska ge en retrokänsla! Har man en underbar kassadisk från förra århundradet så gäller det att matcha denna på rätt sätt för att verkligen nå den rätta känslan i lokalen.

Varmt och bastant

En äldre kassadisk kan ofta ha en bastant och varm känsla. Här är det ofta så att man har gott om plats mellan kund och säljare och det kan passa bra då man känner att avståndet passar. Trä får också en personlig känsla ju mer man använder det. Även om man sandpapprar, lackar och målar om så förblir tonen varm och originell. Detta kan fungera väl i allt från klädbutiker till en optikermottagning. Med massiva möbler av trä så har man fötterna på jorden och det kan kännas skönt i en värld där allt annat mest är av blänkande lätta metaller och plaster.

Läs mer om kassadiskar och butiksinredning

Butiksinredning från Gnosjöregionen och Hestracopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.