Logga 5tips

Upptäckt Airfix ännu?

2014-01-04 · Denna artikel finns i gruppen Butikshandel

Bland det roligaste jag visste när jag var 9 år var att bygga modeller. Och konstigt nog så är det fortfarande ett stort intresse för mig. Jag vet inte om det beror på utmaningen i att med millimeter-precision konstruera ett objekt eller att låta sig drömmas bort till den tiden då originalet till modellen fanns eller känslan av att äga ett riktigt coolt fordon – om än i miniatyr. Oavsett så är det sannerligen något speciellt med att bygga modeller. Ett av de mest ansedda märkena när det kommer till hobbyleksaker är Airfix. Airfix startades 1962 så märket börjar bli riktigt klassiskt. Sedan starten så har man helt enkelt fokuserat på att erbjuda riktigt verklighetstrogna modeller av god kvalitet. Sortimentet är ganska brett då man finner allt mellan klassiska militärfordon och moderna sportbilar som modeller. Populärast är förmodligen modellerna från andra världskriget som är både skalenliga och väldigt detaljerade. Klassiska modeller såsom tyskarnas Messerschmidt och engelsmännens RAF Red Arrows hittar du såväl som den svenska klassikern, regalskeppet Vasa. För den som gillar sportbilar så finns exempelvis den klassiska Jaguar E-Type i skala 1:32 med i Airfix sortiment.

För den historieintresserade är detta med andra ord rena julafton. Utbudet är stort men naturligtvis så är det inte alla nätbutiker som erbjuder hobbyleksaker från Airfix. Därför har sajten Leksaker-på-nätet.com lanserats. Denna sajt går närmast att beskrivas som en söktjänst för leksaker. Sajten fungerar på så vis att den sammanställer alla leksaker i de bästa leksaksbutikerna – på ett ställe. Naturligtvis blir det då enklare att hitta både produkter och bästa pris – jämfört med att ödsla tid på att själv surfa runt bland de olika leksaksbutikerna. Det enda du behöver göra är med andra ord att surfa in på Leksaker-på-nätet.com så kommer du enkelt hitta alla leksaker från Airfix på ett ställe. Det kan knappast bli enklare!

Bygga modellbilar

Att bygga modellbilar är för många en avkopplande hobby. Det finns många modeller och märken på modellbyggsatser. Lego går såklart alltid att bygga i men vill du ha en riktig modellbyggsats i plast kan Airfix vara ett mycket bra val.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.