Logga 5tips

Undvik ett vindrutebyte

2013-09-16 · Denna artikel finns i gruppen Service

Jämförelsevis mot dem på kontinenten så kör vi svenskar väldigt försiktigt och statistiken visar att det inte är så stor chans att krocka här. Trots detta måste vi då och då ge bilen service och omtanke för att den ska hålla länge. Att vi tar hand om bilen på bästa sätt gör även det att den håller länge, har vi den i ett garage undviks rostangrepp bättre än om den står ute året om. Garaget kan även förhindra ett vindrutebyte, då inte bilen står på de så vanliga grusplanerna som så många uppfarter till husen har. Det finns andra sätt att slippa göra ett vindrutebyte på bilen än att bara ha den stående i garaget.

Åtgärda problemen snabbt

Att bilens rutor någon gång drabbas av ett stenskott är nästan helt säkert. Ibland tar det verkligen illa så att hela rutan måste bytas ut direkt. Vanligtvis lämnar den enbart ett märke i glaset efter sig. Har du drabbats av ett stenskott är det viktigt att åtgärda problemen snabbt så att de inte blir större. Ett stenskott är relativt lätt att laga men kostnaderna kan dra iväg om ett vindrutebyte måste ske. Det är nämligen så att det lilla märket på bilens ruta har en tendens att sprida sig och orsaka sprickor. Som en tillfällig lösning så går det att tejpa.

Naturligt slitage

Med årens påverkan nöts givetvis även vindrutorna, de blir repiga och sikten försämras. Når du stadiet då det är svårt att se ut har du väntat på tok för länge med att utföra ett vindrutebyte. Det är framför allt vintertid som vi nöter på bilglaset. Det är skraporna som vi använder för att ta bort isen som är den stora boven. Välj en skonsammare skrapa till bilen, eller så kommer garaget väl till användning även i detta fall eftersom du då helt slipper skrapa rutorna.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.