Logga 5tips

Tre appar som underlättar resan

2014-08-08 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

De appar som kan laddas ner till telefoner eller surfplattor kan delas in i två kategorier. Antingen är det nöjesappar så som spel eller liknande eller så är det funktionen som står i fokus. Många gånger går de hand i hand. Hemnet är en app som från början fyllde en ren funktion att förmedla vilka hus som var till salu. Men många har det som tidsfördriv att titta på husen utan att för den skull vara intresserad av att köpa. I detta fall går nöje och funktion hand i hand.

Appar för resan

När man ska ut på resa finns det många appar att ladda ner för att underlätta resan. Bland annat följande:

Hotels.com – Det ska vara enkelt, smidigt och gå snabbt att boka boende. Det är det också så länge du har tillgång till internet på telefon eller plattan. Nu behöver man inte ringa runt till hotell efter hotell för att jämföra priser eller undersöka om det finns lediga rum. En app har svaret på allt. Du bokar och betalar via appen så allt är klart när du väl kommer fram till hotellet och ska checka in.

Skype – Ett måste för de som åker utomlands. Att ringa hem från andra länder kostar en hel del. Om man dessutom åker utanför Europas gränser blir minutpriset riktigt högt. Då är det bra att ha laddat hem Skype innan avfärd för att på så vis spara pengar på telefonräkningen. Att ringa med Skype är helt gratis eftersom det sker över internet. Men då krävs det att personen man ringer till också har skype. Antingen på datorn eller på telefonen.

 McDonalds – Finns det barn i bilen bör McDonalds App finnas i telefonen. Eller något annan hamburgerföretag. Det viktiga är i alla fall att man snabbt kan hitta närmaste restaurang. För hungriga barn är kinkiga barn.

MIG Lite – MIG är från början ett bordsspel som består av en mängd frågor och svar. Likt TP men utan bräde. Nu har MIG flyttat in i telefonerna och plattorna vilket gör det ännu enklare att ta med det på resan. En mycket bra app att fördriva tiden med tillsammans under resans gång. Betydligt trevligare än att alla ska sitta med varsitt spel på sin telefon.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.