Logga 5tips

Tips när du ska likvidera aktiebolag med snabbavveckling

2022-01-11 · Denna artikel finns i gruppen Eget företag, Företag

När du bestämmer dig för att välja snabbavveckling för att likvidera aktiebolag snabbt finns det flera viktiga saker att tänka på. Det här är en populär metod eftersom den innebär att du själv slipper ta hand om en process som kan ta nära 9 månader att bli klar.

Här är några tips som kan vara bra att komma ihåg när du förbereder dig för att likvidera aktiebolag på detta vis.

Likvidera aktiebolag på lagligt vis

Det är aldrig värt att chansa på att det kommer att gå lagligt till. Det spelar ingen roll om en bolagstjänst bedyrar att de tar hela ansvaret men sedan inte gör det. Om du lejer ett bolag som inte är seriöst är det du som kommer att ha ansvar för eventuella snedsteg.

Du ska med andra ord säkra dig om att tjänsten har stämpel från Finansinspektionen och att de jobbar på ett seriöst sätt. Det är inte roligt att senare upptäcka att skatter inte betalts som planerat samt att företaget kanske inte ens har avvecklats!

Ha alla papper redo

För att kunna likvidera aktiebolag snabbt med snabbavveckling ska du se till att ha alla nödvändiga papper redo. Det kommer nämligen krävas för att en bolagsservice ska kunna köpa bolaget och sedan utföra likvidation.

Det här betyder att det inte får fattas dokument som bokslut. Det är bara när du har allting på plats som det går att genomföra snabbavveckling. Ingen seriös bolagsservice kommer ta över ett bolag för likvidation då de måste jaga kvitton eller dokument som fattas.

Vill du spara tid ska du alltså se till att allting som bolagsservicen kräver finns. Du kan alltid be om att få en latmask så att du kan checka av att du har allting. Då slipper du vändor fram och tillbaka med mejl och telefonsamtal och då går det ju mycket snabbare att sälja bolag och avveckla det.

Välj bästa bolagsservicen

Ett annat tips är att välja den bästa bolagsservicen. Lättare sagt än gjort kanske du tänker. Visst är det så. Det kan bara bra att förstå att billigast snabbavveckling inte alltid är bäst. Faktum är att det kan vara billigt för att du inte får en trygg avveckling med den support som du behöver.

Det är smartare att betala lite mer för ett seriöst bolag som verkligen tar över hela ansvaret och sköter avvecklingen enligt konstens alla regler. Bäst kan också innebära att du får bästa supporten. Om du har många frågor är det ju skönt att kunna ta dem med telefon såväl som med email.

Om supporten är viktig för dig ska du undersöka hur den fungerar redan innan du är kund. Om du får ett trevligt bemötande från start är den en god indikation om hur det hela kommer att fortsätta.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.