Logga 5tips

Tips för att välja rätt galgar

2015-05-17 · Denna artikel finns i gruppen Kläder

Om det är röra i garderoben så kan det bero på att du har en massa kläder som du egentligen inte använder och också på att ditt system för förvaring inte riktigt fungerar. När man till exempel hänger en tung jacka på en mindre galge av plast så bör det inte komma som en förvåning att jackan faller i golvet medan galgen spricker. Med trasiga galgar så kommer man inte långt, så här kommer några smarta tips för hur du kan välja rätt galgemodeller till din garderob. För att det ska bli ordning och reda så är det viktigt att du tänker på att olika plagg kräver lite olika hängteknik så se till att ha rätt galge på plats för varje plagg som du vill hänga in i din garderob. Här kan du läsa mer om galgar

EntregalgarStora galgar

Det är viktigt att man har rätt storlek på galgarna och här kan det vara klokt att se till att ha ett gäng som är mycket stora. Med stora galgar så kan man hänga kläder som skjortor, t-shirts och mer på ett perfekt sätt. När det är viktigt att ett plagg ska hålla formen omkring krage och över axlar så behöver man ett bättre stöd från galgen. Tänk på att hänga på rätt sätt. Om du försöker trycka in galgen i plagget så kan detta leda till att tröjans hals tänjs ut och det är inte så bra. Var noga med att få god kvalitet på de stora galgarna. Om de böjs för lätt så kommer du inte att få den bärighet som du är ute efter.

För kostymer och jackor

För kostymer och jackor så behöver man också större modeller men det är viktigt att förstå att den här typen av plagg också måste få en galge som håller upp formen och som klarar tyngden. Här ska man satsa på modellerna som är lite bredare över sidorna och som har formats särskilt för att passa kostymjackan. Oroa dig inte för att den här typen av kostymgalge kommer att ta upp mer plats i garderoben. Det här är felaktigt för det är kostymen eller jackan, och inte galgen, som tar mer utrymme.

plastgalgeTrä, plast eller metall

Ska man välja galgar av trä, plast, metall eller kanske av tyg? Det här beror helt på vad som ska hängas och vad man finner. Det finns modeller av hög kvalitet från varje kategori så det är inte så att man kan säga att trä alltid är bättre än plast. Ta till exempel det tillfälle då du vill torka en blus på galgen. Då är ju en uppblåsbar galge av plast bättre än den som är gjord av metall och som kan komma att rosta. Se till att du får variation. Ett gäng metallgalgar är alltid en tillgång och de tar inte mycket plats så köp ett helt gäng eller spara de som du får från kemtvätten.

Barngalgar

Barn behöver också galgar i garderoben. Man kan spara en hel del plats i lådor genom att helt enkelt hänga upp barnens kläder. För detta så behöver man mindre modeller som är framtagna för att passa de mindre kläderna. Här kan man välja galgarna som är gjorda av plast eller tygmodeller som även är fina att se på. Det är vanligt att barnens galgemodeller kommer med extra krokar och annat som man kan behöva för effektiv förvaring. Tänk på att det faktiskt kan vara en fördel att hänga kläderna då detta faktiskt ökar deras livslängd och även ser till att de håller formen på ett bättre sätt än då man viker och lägger i en låda.

KlippsgalgarMed klipps

Det är ju ofta så att man har set där en blus hör ihop med en kjol eller en kostymjacka med ett visst par byxor. För att göra det lättare att hitta alla delarna av en outfit så kan man använda sig av galgar som inkluderar klipps som man kan använda för att fästa en underdel med. Ibland så räcker det inte med den stång som finns på galgens undersida och då är det bra om klipps finns på plats. Tänk på att välja en stark galge då du vet att du kommer att hänga flera plagg på den. Om galgen inte orkar med så kommer allt snart att falla i backen och då blir det röra i garderoben igen och kläderna kan bli dammiga.

Här kan du hitta leverantörer till galgarcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.