Logga 5tips

Tiden efter att aktiebolaget är likviderat

2019-09-26 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

När ett företag ska likvideras så ligger stor fokus på denna process. Även om du väljer att likvidera ab med snabbavveckling så kommer det att kräva en hel del tankeverksamhet. Kanske så pass att du inte riktigt hinner med att fundera på vad som händer sedan. Men det är inte så dumt att även ge tiden efter likvidationen lite tanke…

Likvidera ab och gå i pension

Den som ska gå i pension behöver inte fundera på vidare jobb. Det handlar snarare om att likvidera ab för att få tid till att vara pensionär på riktigt. Med mycket ledig tid så kan det äntligen bli dags för intressen som tidigare har fått ligga på hyllan. Kanske drar du igång med en viss hobby, eller så passar du på att resa med pengarna som du får då du säljer ab.

Om det är så att du likviderar bolaget för att ingen ville ta över så kan du behöva komma till freds med detta. Det är viktigt att gå vidare och att inte låta familjerelationer förstöras bara för att det inte blev så som du först tänkt. Personen, eller personerna, som sade nej tack till bolaget kan ju faktiskt också göra spännande saker som du som pensionär har mer tid att höra om.

Starta något nytt inom samma område

Om det inte är dags för pension så kan det vara så att du har tänkt dig att så småningom starta något nytt inom samma område. Då är det verkligen viktigt att du betänker vad det var som gjorde att du lade ner bolaget. Innan du drar igång på nytt så måste du se över vad som inte fungerade sist. Det kan hjälpa dig att undvika samma misstag igen.

Sedan så ska du också tänka på att det kanske inte ens är så smart att dra igång inom samma bransch. Det kan ju finnas gott om folk som kommer ihåg hur det gick sist och som inte är så intresserade av att ge dig en ny chans.

Jobba vidare som anställd

Då du har tröttnat på att vara ansvarig för företagets verksamhet så kan det också vara så att du vill vara anställd när du är klar med likvidationen. Kanske fortsätter du inom samma område fast som anställd. Det kan bli en chefsposition då du antagligen har mycket stor kunskap inom branschen. Men för många som tycker att det blev för mycket att driva bolag så är det inte så dumt att slippa allt det administrativa.

Det är ju också på grund av detta som det kan vara så smidigt att likvidera ab genom att helt enkelt sälja det till ett bolag som sköter hela processen. Det ger dig mer tid till att fundera över vad du ska göra härnäst utan oro för att likvidationen inte sköts på rätt sätt.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.