Logga 5tips

Ta sig runt i Brasilien

2016-01-05 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

Brasilien är ett relativt ovanligt resmål bland svenskar men för den som väl tar dig dit finns det oerhört mycket att upptäcka. Eftersom stora delar av Brasilien fortfarande är att klassificera som ett utvecklingsland finns det lite att tänka på när man ska ta sig runt i landet.

Enorma avstånd

Något att ha i åtanke när man ska besöka flera olika städer i Brasilien är att landets yta är nästan lika stor som Europas totala yta. Och skillnaden mellan olika delstater kan många gånger vara större än vad man kanske kan tro. I Brasilien finns det inget järnvägsnät. Därför är det buss eller flyg som gäller när man ska resa inom landet.

Inrikesflyg i Brasilien

Inrikesflyg i Brasilien fungerar mycket väl och även relativt små städer har ofta en egen flygplats. Vad man bör tänka på när man ska boka flyg inom Brasilien är att man gör detta genom en svensk resebyrå. De flesta brasilianska resebyråer kräver att man har ett så kallat CPF, Brasiliens motsvarighet till personnummer. När du väl bokat ditt inrikesflyg så är det mycket viktigt att du är ute i mycket god tid. Reser man ut till flygplatserna i Brasiliens storstadsområden under rusningstid så kan man ganska lätt fastna i trafikstockning i flera timmar.

Busstrafik i Brasilien

Bland de vanligaste sätten att ta sig runt i Brasilien är att resa med buss. Bussnätet är väl utbyggt och hos de flesta bussbolagen har man lufkonditionering och bekväma säten. Vissa erbjuder även sina resenärer wifi ombord på bussen. Buss i Brasilien är ett bra alternativ för dig som har gott om tid. Eftersom de flesta vägar inte är särskilt bra har bussarna svårt att komma upp i högre hastigheter på de flesta sträckorna. Dessutom kan detta faktum innebära stora förseningar på många sträckor.

Ta taxi

Att ta taxi i Brasilien är genrellt sett mycket billigare än vad det är i Sverige. Från många flygplatser går det att betala redan på plats och på så vis få taxi till ett fastpris till destinationen. I vissa städer kan det vara bra att vara lite på sin vakt då en del taxichaufförer väljer att tjäna lite extra genom att ta turister på en längre tur än vanligt.

Brasilien Taxi

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.