Logga 5tips

Stenarmband

2015-08-15 · Denna artikel finns i gruppen Kläder

Accessoarer för män har blivit allt viktigare del i det internationella herrmodet, och armband är en av de mest populära inom herraccessoarer idag. Det mest stilsäkra valet när du ska köpa armband är att välja stenarmband. Stenarmband finns från en uppsjö av olika tillverkare där mest kända i Sverige kanske är det svenska märket STEN. STEN är kända för sina exklusiva armband av naturliga stenar, designade och monterade i Sverige med detaljer i 100% 925 sterling Silver.

Stenarmband av den här typen passar perfekt till kostymen men också minst lika bra till linneskjortan och shortsen. Sten har två kollektioner av stenarmband, den klassiska som finns i över 10 olika stentyper/färger, och KOL som är deras exklusiva linje av stenarmband. KOL-armbanden går två varv istället för ett varv, detaljerna är DLC-behandlade och en av de svarta stenarna är utbytt mot en svart diamant.

DLC står för Diamond Like Carbon och är en beläggning som gör ytan 5 gånger starkare en stål där materialet består av kolatomer som är bunda till varandra på samma sätt som i en diamant. En snygg extravagant detalj som också går i svart.

Diamanten är 100% äkta naturligt svart diamant och kommer med ett äkthetsintyg och är KPCS kompatibel. Det innebär att det finns ett intyg att arbetsprocessen är på plats för att motverka flödet av ”konfliktdiamanter” även kallade ”blodsdiamanter” i alla stenarmband från Sten.

Många armband med beads/stenar träs på gummiband, dessa tenderar att gå sönder med tiden. Gummiband kan båda töjas ut och tappa sin form men ännu värre är att de torkar och spricker med tiden, och utsätts de för vatten så går den processen tyvärr fortare. Alla armband från Sten har därför sina stenar på tvinnat stål med nylonöverdrag. Att stålet är tvinnat ger den både extra hållbarhet men gör också att den håller formen. Nylonöverdraget förhindrar stenarmbandet att rosta och på så sätt säkerställa att armbandet klarar alla väder.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.