Logga 5tips

Specialiserad butikshandel

2013-03-20 · Denna artikel finns i gruppen Butikshandel

Butiksinredning i en faktisk butik

Butiksinredning

Färger, belysning, design och inredning. Det är inte bara själva varan som är av betydelse för en butik! Kunder handlar lika mycket med synen och humöret som med det sunda förnuftet. En modernt och stilfullt inredd klädbutik får de plagg som säljs att se mycket mer trendiga och snygga ut. Om vi däremot skulle gå in i en butik där kläderna ligger slängda huller om buller i högar på enkla bord går vi snabbt ut därifrån igen utan att köpa något. Det här är något som varje butiksägare måste vara medveten om…

Att shoppa på nätet är ett fenomen som stigit i popularitet på senare år. Det är snabbt, enkelt och bekvämt. Butiker som driver e-handel behöver ingen inredning. Det räcker med tillpiffade bilder på webbsidan på det som säljs. I vanlig klassisk butikshandel är däremot inredningen a och o för att locka kunder och sälja varor.

Hyllsystem och klädgalgar

Det gäller att inreda funktionellt och stilmedvetet. Det ska se rent och städat ut men samtidigt inte glest och varutomt ut. Mycket varor ger ett intryck av att utbudet är stort och varierat. I klädbutiker är det viktigt att kunden lätt och smidigt kan plocka fram plaggen utan att behöva rota igenom högar av vikta (eller ovikta) plagg. Funktionella, klassiska hyllsystem kan underlätta för klädshopparen. Tröjor, byxor, klänningar och kjolar går att hänga upp i dessa hyllmöbler. Många försäljare väljer att använda en stilfull klädgalge med butiksloggan på.

Hyllor kan också vara utformade så att klädesplagget eller varan ska läggas i olika hylldisplayer. Dessa måste erbjuda stor lagringskapacitet och samtidigt ge en överskådlig varuexponering. Vad som är mest passande beror på typen av affär och typen av produkt som säljs.

Specialiserad butikshandel

Att inreda en butik funktionellt, samt i stil, med det som säljs är en betydelsefull uppgift. Godisbutiker kräver sin inredning, elektronikbutiker en annan, klädbutiker en tredje och så vidare. Det är en konst att få till en inredning som både moderiktigt matchar det som säljs och som är funktionellt och praktiskt. Grundidén är att locka kunden till köp. På ett enkelt och bekvämt sätt ska denne kunna hitta både de produkter som letas efter och andra saker som inte finns med på den ursprungliga inköpslistan.

Butikshandel måste vara smart. Nyckelord är funktionalitet, stil, tillgänglighet, bekvämlighet och service – helt enkelt kundanpassad. Att inreda en specialiserad butik är inte som att inreda ett hem då det krävs planering på ett helt annat sätt. Butiksinredning går att finna i affärer som är specialiserade på detta område, både fysiska sådana och de som finns tillgängliga online. Här säljs möbler, belysning, spårpanel, hyllsystem, galgar, skyltar och en massa annat som kan bidra till att göra vilken shop som helst komplett och reda för att släppa in en massa kunder.

Nyckelord:

One Response to “Specialiserad butikshandel”

  1. […] som ska sälja kläder? Det här är en viktig fråga som varje seriös butiksägare som jobbar med butikshandel måste ställa sig och det är klart att man kan ha lite olika syn på vilken design och vilket […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.