Logga 5tips

Spara utrymme med z-skåp

2014-01-09 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

De flesta känner nog inte vid namn till vad ett z-skåp är, men när man väl ser ett så förstår man precis vad som menas. Inte minst så är namnet väldigt talande och beskrivande för vad ett z-skåp egentligen är.

Hur ser ett z-skåp ut?

Ett z-skåp är mer eller mindre ett vanligt förvaringsskåp av den typ som finns i till exempel simhallar och i omklädningsrum. Men det skiljer sig från vanliga förvaringsskåp på ett viktigt plan. Ett z-skåp är nämligen ett vanligt rektangulärt skåp, men det är delat på mitten av en z-form. Fördelen med denna uppdelning är att den gör så att man med skåpet kan utnyttja ett utrymme dubbelt så effektivt utan att för den skull förhindra upphängningen av en jacka utan att den nuddar golvet. Med ett z-skåp så kan man alltså spara rejält med utrymme och på så sätt maximera den möjliga förvaringen.

Att inhandla  

En bra idé är att inhandla sitt z-skåp på internet, där man kan välja mellan många storlekar och inte minst färger. Men att handla via internet har även många andra fördelar, inte minst kan man få skåpet till betydligt lägre pris än vad som annars är möjligt. Och eftersom det också blir möjligt att få skåpen hemkörda så sparar man också mycket tid. Att beställa dessa skåp via internet har således många fördelar.

Inred ditt hem smart

Passa också på att gå in på internet för att försöka hitta tips på hur du i övrigt kan se till att inreda ditt hem så att du sparar maximalt med utrymme. Det finns många tricks som man kan använda sig av för att få ett hem som verkligen passar den trångbodde. Ett Z-skåp kan fungera bra i ett garage till exempel där man ofta behöver utrymme. Perfekt för att hänga in vinterkläderna när sommaren är på väg.

Spara utrymme inomhus z-skåp

Kanske har du begränsat med utrymme som ska fördelas på bästa sätt. Med genomtänkta förvaringsutrymmen går det att spara mycket utrymme. Z-skåpen är till exempel en smart lösning på förvaring både för heminredning men kan även användas vid butiksinredning och till omklädningsrum.

Nyckelord: , ,


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.