Logga 5tips

SPA och friskvård

2013-04-24 · Denna artikel finns i gruppen Hobby och fritid, SPA och friskvård

Ibland kan det vara skönt att ta en paus i den stressiga vardagen och skämma bort sig själv med en avkopplande stund för såväl kropp som själv. Det finns idag en mängd olika SPA och friskvårdsanläggningar runt om i Sverige dit du kan bege dig för att ladda batterierna. Helgerbjudande brukar vara populära alternativ för paret som vill spendera en weekend i en romantisk miljö med god mat och ett stort utbud av olika avkopplande behandlingar både för honom och för henne. Vissa anläggningar erbjuder även tjejkvällar och hela skönhetssalongen kan då bokas för ett enda kompissällskap. Reservera i god tid om du vill åka iväg under en specifik tidpunkt – det är många som väljer att fly den grå verkligheten och unna sig en paus med SPA och friskvård.

Skönhetsbehandlingar och ansiktsbehandlingar

Skönhets- och ansiktsbehandlingar är lika avkopplande som nödvändiga. Utbudet av olika behandlingsalternativ är stort och de kan vara en bra idé att rådgöra med en specialist inom området innan du gör ditt val. I vissa SPA-paket redogörs redan vad som ingår och då kan du bara luta dig tillbaka. I annat fall får du själv välja bland ett stort utbud av olika behandlingsalternativ. Se till att det ingår rengöring, peeling, ångbad, portömning, massage och eventuellt en mask i det val du gör. Passa även på att fixa dina ögonbryn och få dem formade efter egen smak och tycke.

Massage och kroppsbehandling

För den som inte nöjer sig att bara friska upp ansiktet går det även att skämma bort resten av kroppen. Unna dig att rensa själen och försvinn in i en annan värld någon timme. Det må kosta en del, men resultatet av en riktigt skön och uppiggande massage kan vara ovärderligt. Kroppsbehandlingarna är i och för sig inte alltid avkopplande, särskilt inte om det handlar om vaxning! Dessa mindre rofyllda alternativ är dock precis lika nödvändiga och ger dig en annan form av välbefinnande känsla.

Även för kroppsalternativen finns det en mängd olika valmöjligheter och variationer att ställas inför. Klassisk massage brukar alltid finns med på listan. Ljuvligt doftande aroma-massage, varm stenmassage, kroppsvaxning, kroppsinpackningar, cellulitbehandling samt exotiska behandlingar från fjärran östern är andra välkända termer inom SPA och friskvård.

Fiskmassage för den som vågar!

Fiskmassage är en typ av fotmassage sägs ge dina fötter nytt liv då blodcirkulationen ökar och döda hudceller avlägsnas. Du doppar helt enkelt dina fötter i ett akvarium. Där simmar ett hundratal så kallade Dr. Fiskar omkring och väntar på att kunna erbjuda dig ditt livs pedikyr genom att med sina tandlösa munnar bita av döda hudceller. Lyckas du komma över tanken att du har dina fötter bland livslevande fiskar kan detta vara en mycket behaglig och avstressande upplevelse – kanske till och med en häftig erfarenhet som sätter pricken över i:et på din SPA-vistelse!

sjostjarna-spacopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.