Logga 5tips

Sökmotoroptimering

2014-03-28 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Sökmotoroptimering är sedan många år det kompletterande verktyget för att klara av rankingen i sökmotorerna för de sökord ett företag inriktar sig på för sin målgrupp. De strategiska beslut som tas för att skapa den attraktiva plattformen för sin besökare är i regel ganska omständig men ger bra effekt och skapar en webbplats som gör nytta i ett långsiktigt perspektiv för företaget. Webbplatsen blir ett verktyg för företaget och man syns mer och mer mot den målgrupp man vänder sig mot.

Rätt utvecklad webbplats hjälper sökmotoroptimeringen

Det är vanligt att man har en dåligt utvecklad webbplats som inte räcker upp till webbstandard varken när det gäller informationsarkitektur, fokus på sökord eller den snabbhet man kräver för att springa om sina komkurrenter. Chansen att klara kraven mot konkurrensen i sökmotorerna är flera och det händer till stor del på webbpublicering, kognitionsvetenskap i samband med företagsprofilering och webbdesign med rätt sökord och fokus på önskad målgrupp.

Sökmotoroptiering grundar sig i planering och strategier

Anlita en webbstrateg men kunskap om sökmotoroptimering för att hamna rätt i målgruppsanalys, teknik, modernt verktyg samt målsättningar om vem kunden är. Det finns hundratusentals företag som producerar webbplatsen men få är kunniga inom både utveckling av webbplatsen och specialister på sökmotoroptimering. Att arbeta som sökmotorkonsult och sökmotoroptimering är det mest omfattande arbetet för en webbplats. Alla komponenter i processen är inblandade för att nå det slutsatta resultatet och det är i regel ett stort misstag att inte anlita en expert på sökmotoroptimering redan i planeringen av webbplatsen. Motsatsen till att göra det när man själv tror fungerar i strategin, alltså innan man ska publicera sidan och rätta till felen, gör att det kostar mycket mer och tar dessutom engagemang i flera utvecklare, marknadsföringsansvariga, designers samt sökmotoroptimerare än man kan tro.

Vårt arbete med kunden lyfter deras webbsida och vi har flertalet gånger nått resultat med ökad trafik upp till 600%.

Eliminerar Bounce Rate

Resultatet utgör även förmåner i statistiken eftersom rät kunder hittar rätt information. Kunden som hittar webbplatsen har gjort ett vagt elelr specifikt sök och därmed hittat rätt information. Detta påverkar statistiken på grund av att man inte alls i samma utsträckning har samma Bounce Rate, alltså kunder som hamnat fel och vänder i dörren.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.