Logga 5tips

Sökmotoroptimering

2014-04-06 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Med sökmotoroptimering kommer ditt företag kunna ta mark i den digitala världen och stiga över dina konkurrenter med tekniska lösningar som egentligen inte syns. Sökmotoroptimering handlar om att strukturera informationen mot rätt målgrupp, få sökmotorerna att gilla struktur och innehåll samt värdera rätt saker i hela processen kring hur man bygger och organiserar information.

SEO för Google

Google är en av de 3 seriösa sökmotorerna och det man talar om när det handlar om sökmotoroptimering. Arbetet för att lyckas inom sökmotoroptimering handlar inte bara om att anpassa sin webbplats för Google utan om att skapa en gedigen, långsiktig och strategisk plan om hur företaget skall publicera, attrahera och anpassa sig för att synas mot de kunder som söker på de produkter och tjänster företaget erbjuder.

Sökmotoroptimering med kvalitet

Företag som har en webbplats förmodas sköta sin webbplats med nyheter, uppdateringar och publicering av nyheter med ett flöda som gynnar företaget och dessutom syns i sökmotorerna. Många företag som skaffade sig en webbplats i början på 2000 eller änu tidigare på 90-talet har redan nu problem med att synas eftersom tekniken utvecklas dagligen och en webbplats med mer än 3 år på nacken är för gammal idag. Det blir ju inget problem om du förstår och ser efter webbsidan med ständiga uppdateringar och utveckling av sidan men så är ofta inte fallet.

Tillgänglighet i sökmotorerna

Företag som har en fungerande webbplats och har investerat tid och kraft på att använda den som en kanal för marknadsföring har sedan länge förstått tanken bakom och vilket värde det har för ett långsiktigt perspektiv som marknadsföring. Företag som satsar på sökmotoroptimering kommer sänka sina kostnader för traditionell reklam eftersom man syns redan mycket bra i ett långsiktigt perspektiv och skapar en synlighet hos kunderna genom sök.

Google Hummingbird

Problemet med sökmotorer har sedan länge varit att man bara fokuserat på att leverera resultat utifrån ett sökord. Detta har man tagit fasta på genom att Google satsat på att utveckla en ny sökmotor som kallas Hummingbird. Sättet som gemene man använt sig av sökmotoroptimering har förvrängt hela sökprocessen och man har tagit fram denna nya sökmotor som ger svaren på användarens fråga och värderas den utifrån den ser ut. Förr sökte vi kanske på det ord vi ville relatera till, ex. billig mobiltelefon, med Hummingbird får vi andra möjligheter där vi ställer en riktigt fråga ex. ”var köper jag en billig mobiltelefon i göteborg”.

Vi vet inte ännu om det smugit sig in i förändringen men flera resultat har blivit bättre när det gäller vår egen webbplats.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.