Logga 5tips

Snyggt tidningsställ – Ful butiksinredning

2013-02-16 · Denna artikel finns i gruppen Butiksinredning

Var i Stockholm för ett tag sedan och i en butik nere på Sergels torg inte så långt ifrån Designtorget hittade jag dessa snygga tidningsställ. Tänkte direkt att jag skulle köpa några stycken i olika färger till mitt företag, men eftersom jag egentligen behöver 10 st insåg jag att priset blev lite väl högt. Men snygga är de! Får väl köpa något på Ikea och måla själv :mrgreen: .

Alt tidningsställ, Pantone

Tidningsställ Pantone

En sak som jag förundrades över i denna butik var att butiksinredningen var inge vidare. Jämfört mot Designtorget som låg ett par tumstockar bort kändes denna butik som något katten släpat hem. Men trots sneda plåthyllor, trasiga produktställ och flagnade trådhyllor fanns det ett fantastiskt sortiment. Hela butiken kryllade av snyggt designade produkter. Jag tror inte att inköpschefen och butikschefen lirar i samma band.

Jag kan fortfarande inte släppa tanken på det snygga/dyra tidningsstället. Jag är lite skadad av mitt arbete så jag tittade extra noga på ytbehandlingen. Pulverlackeringen var mycket bra gjord. Trots skarpa plåtkanter och en smal plåtyta satt färgen perfekt. Inga tendenser till avflagning här inte.

Eftersom jag är från Gnosjöregionen där det kryllar av företag som jobbar med plåtbearbetning så ska jag minsann leta upp någon som kan bocka till plåtbitar till mig och så ska jag lackera dem själv. Är man Smålänning får man ta sitt ansvar och leva upp till fördomen om att vi är snåla. Men det är en stor skillnad på att vara snål och ekonomisk. Jag kan göra ganska många snygga tidningsställ för de 8500 kr som 10 st i butiken i Stockholm kostar. Det är nog inte populärt om jag lackerar Pantone på mina ställ, men min gode vän kan laserskära ett snyggt mönster istället och i min fantasi kommer det att bli ännu bättre.

Jo, visst hade det varit smidigare att köpa tidningsställen direkt i butiken. Men om man kan göra mitt projekt till en rolig sak att göra på fritiden så ser jag inte min tid som en kostnad, utan snarare som ett sätt att koppla av från jobbet. Och bara det är värt en hel del. Win-win på småländska.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.