Logga 5tips

Skriv ut billigare utan förlorad kvalité

2013-07-20 · Denna artikel finns i gruppen Foto

Att använda en bläckstråleskrivare kan efter en tids användning kosta en hel del pengar, eftersom bläckpatronerna tenderar att vara ganska dyra. Detta beror givetvis till viss del på vilken typ av patroner man köper.

Originalpatroner som tillverkas av samma företag som tillverkat skrivaren kostar alltid mer, men kommer med bättre garantier än så kallade kompatibla bläckpatroner, som tillverkas av ett annat företag än det som tillverkade din datorskrivare.

Kompatibla patroner kan i många fall innebära billigare utskrifter utan att man behöver tumma på kvaliteten, men det finns exempel på sådana laserpatroner som har visat sig fungera dåligt till skrivaren, eller i värsta fall förstört den.

Vilka risker tar man när man köper kompatibla patroner?
Även om det som sagt finns exempel på kunder som fått sin skrivare förstörd av kompatibla bläckpatroner, så är detta mycket sällsynt.

I de flesta fall är det tvärtom ett betydligt billigare alternativ till originalpatroner och kan spara dig mycket pengar. Så länge man handlar hos en etablerad återförsäljare så är chanserna goda att man får en bläckpatron av god kvalitet.

Andra tips för billigare utskrifter
Ett tips som kanske låter som om det skulle ha marginell betydelse men som i det långa loppet faktiskt kan spara en del pengar, är att se över vilka typsnitt man använder när man skriver ut.

En del typsnitt kräver mer bläck än andra, och kanske är det ett onödigt slöseri med bläck. Att hushålla med sina papper och till exempel skriva ut på båda sidor, samt använda elektroniska dokument i högre utsträckning är också två enkla tips för att spara utskriftskostnader.

Att börja köpa påfyllningspatroner är ett annat effektivt sätt att få sina utskrifter billigare, eftersom man då slipper kostnaden för själva hylsan.

Läs mer på vår sida om lasertoner om detta.

One Response to “Skriv ut billigare utan förlorad kvalité”

  1. Skriv ut billigare utan förlorad kvalité – 5 tips | Skrivarfärg says:

    […] View original here:  Skriv ut billigare utan förlorad kvalité – 5 tips […]copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.