Logga 5tips

Skriv artiklar – klättra i sökresultaten

2015-04-01 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Vad är viktigt när man skriver en artikel?

När man skriver och publicerar innehåll för en blogg eller hemsida finns det två viktiga saker att tänka på; hur man skapar kvalitativt innehåll som kommer att både engagera och underhålla läsarna, och att skriva artikeln på ett sätt som gör att Google och andra sökmotorer förstår relevansen och därför blir din länk mer betydelsefull. Det är viktigt att göra innehållet tillgängligt för en bred publik, samtidigt som du måste rikta in din publicering mot en målgrupp. Eftersom majoriteten av all webbtrafik kommer via sökmotorer är det mycket viktigt att skapa innehåll som är optimerat för att synas på just dessa.

Google behöver rätt information

En av det bästa sättet att skaffa trafik till dina inlägg och artiklar är att göra dem sökmotorvänliga. Google vill kunna erbjuda sina kunder (de som söker information) en träffsäker tjänst som alltid hittar relevanta svar på frågor som ställs. I det långa loppet är det bara en sökmotor som kan hjälpa dig att få trafik till gamla inlägg, och att ha en flera år gammal artikel som fortfarande genererar trafik och länkkraft är ju precis det man är ute efter. Några av våra tips för att skriva optimerade artiklar som hjälper dig att få bättre ranking finns att läsa på vår webbplats.

Bilder & sökmotorer

Google kan inte läsa in och se bilder utan ”alternativ text” är hur Google känner igen en bild. Det är därför viktigt att alltid ha alt-taggar på sina bilder. Det handlar helt enkelt om att säkerställa att sökmotorn kan förstå vad en bild handlar om, för att sedan kunna ranka bilden i sökmotorerna. Använd även ett korrekt namn på själva bildfilen, det får gärna vara ett namn som överensstämmer med både motiv och alt-tag. Många människor gör misstag genom att ladda upp bilder med namn bild3123.jpg eller liknande, vilket inget säger något om vad bilden faktiskt föreställer.

Läs hela Webbs guide i att skriva artikel på vår webbplats http://webbs.secopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.