Logga 5tips

Skaffa kvalitetsinlänkar via artikelkataloger

2014-04-14 · Denna artikel finns i gruppen IT och teknik

Hejsan, i den här artikeln tänkte jag berätta lite mer om hur du använder så kallade artikel kataloger för att skaffa kvalitets inlänkar till din hemsida eller blogg helt gratis.

Börja med att förstå en artikel katalog

Det första vi måste göra om vi inte redan har gjort det är att lära oss vad en artikel katalog är, vilket syfte den har och varför den låter oss att länka till våra egna hemsidor och bloggar. En artikel katalog är en sajt som låter dig att ge dig själv kvalitets inlänkar till din sajt i utbyte mot att du ger den en kvalitets artikel så redan här bör man förstå att det är ett byte av något som är av kvalite.

Hur fungerar en artikelkatalog?

En artikelkatalogs framgång bygger på dem som skriver på den men likaväl så bygger skribenternas framgång på artikelkatalogens framgång och därför är det viktigt att förstå att de artiklar man publicerar på en artikel katalog måste vara välskrivna, unika och intressanta att läsa. En artikelkatalog fungerar som så att ett stort nätverk (ett team) duktiga skribenter skriver på en och samma sida för att snabbare och enklare göra den till en värdefull sida som dem sedan ger sig själva inlänkar från.

Se till att dina inlänkar blir värdefulla

En seriös artikelkatalog som 5tips.se raderar dina artiklar om dem inte följer deras riktlinjer så att försöka skaffa enkla inlänkar är bara slöseri med tid men även om du skulle lyckas eller om du hittar artikelkataloger vars krav inte är så höga så kommer dina artiklar att vara slöseri av tid. Först och främst så kommer ju folk att läsa den artikeln du publicerar där och om den är dålig så är det ett dåligt pr trick. För det andra så kommer länken du har placerat i artikeln inte alls att ha ett lika bra värde som från en seriös artikel katalog och från en värdefull artikel. Google tittar tex väldigt mycket på om besökarna faktiskt läser en artikel och om du då har lyckats skriva en intressant artikel som många läser så kommer länkarna från den artikeln att vara betydligt värdefullare än andras i artikelkatalogen.

Fusk leder till din egen undergång

Av någon anledning så finns det människor som fortfarande försöker skaffa enkla länkar via artikelkataloger som har lägre krav än 5tips.se och enligt mig är inte det här bara slöseri med tid utan även väldigt korkat för genom att tex använda samma texter i många olika artikel kataloger eller genom att skriva onödiga texter bara för att ge sig själv en inlänk så förstör man inte bara artikelkatalogens värde utan även värdet på sin egen hemsida eller blogg eftersom man då får en så kallad dålig inlänk till sin hemsida. För många såna kan leda till att man svartlistas från Google istället för att man får bättre placeringar.

Så hur skaffar man kvalitets inlänkar?

Svaret borde ju vara ganska så självklart vid det här laget men för att se till att dina inlänkar från en artikel katalog ska bli ännu bättre har jag här nedanför skrivit ner ett par tips du ska tänka på.

  1. Tänk inte på att ge din egen hemsida ett värde utan att ge artikelkatalogen ett värde istället för desto bättre den mår desto starkare blir dina inlänkar från den.
  2. Skriv om ett ämne som dem som besöker artikelkatalogen kan finna användbar även om din hemsida eller blogg inte är inom samma nich.
  3. Skriv långa artiklar. Minimum brukar vara 300 ord men jag rekommenderar att du lägger på lite extra och gör en bra artikel hellre än en artikel som har exakt 300 ord.
  4. Gör din artikel lättläst genom att dela upp den. Detta gör både att google finner den mer läsvärd och att den faktiskt blir läst flera gånger vilket leder till ett starkare värde.
  5. Använd inga h1 inuti din artikel!
  6. Ladda upp en bild i artikeln som relaterar till det ämne du skriver om.
  7. En väldigt smart sak är att du även skaffar inlänkar till dina artiklar från artikelkatalogen. Detta kan du antingen göra när du skriver ett inlägg i din egen blogg, i andra artikelkatalog artiklar eller via andra kostnadsfria tjänster där du kan skaffa inlänkar.
  8. Skriv artiklar regelbundet för att bli en pålitlig skribent hos artikelkatalogen och på så sätt få fler läsare till alla dina artiklar hos katalogen.

Skaffa inlänkar inom andra nicher?

Vi som skriver för artikelkataloger gör det så klart för att vi vill skaffa gratis inlänkar till våra egna sajter och ofta så kand et vara så att våra sajter inte alls är inom samma nich som en artikel katalog vilket gör det svårt att skaffa en kvalitets inlänk, eller? Faktiskt INTE , för det enda du behöver tänka på är att du ska få med ditt nyckelord inuti en artikel som är nichad för artikel katalogen och som ger den ett värde och inte din länk. Själv driver jag tex en freespins guide och det har ju ingenting relaterat till den här artikel katalogen men anledning till att länken ifrån denna artikel ändå kan vara värdefull är just för att jag skriver om en nisch som är relaterad till katalogen och får snyggt med min länk inuti utan att ta för mycket utav katalogens uppmärksamhet.

Är inte relaterade inlänkar bäst?

Relaterade inlänkar är så klart bäst men det är samtidigt bäst att inlänkarna man skaffar ser naturliga ut och det är sällan naturliga inlänkar endast kommer ifrån relaterade sajter. Egentligen så är det bättre om du får en länk från en värdefull sida och en värdefull artikel som folk läser än en länk från en relaterad sida i en artikel som inte alls många läser. Självklart är den bästa länken från en värdefull relaterad sida inuti en artikel som alla älskar att läsa men däremot är det inte alls lika lätt att skaffa dessa.

Målet med dina artiklar!

Målet med dem artiklar du skriver hos en artikel katalog ska alltid vara att dessa rankar bra i Google. Om du skriver för en kvalitets katalog som 5tips.se så är du på god väg eftersom katalogen är värdefull. Det du behöver göra sen är att skriva en intressant artikel med ett unikt nyckelord som andra söker efter i Google. Ta den här artikeln som ett exempel så märker du att målet med den är att den ska ranka bra i Google när någon söker efter ord som skaffa inlänkar eller skaffa kvalitets inlänkar gratis. Därför har jag försökt skriva en användbar guide kring detta och även sett till att nyckelordet finns med i titeln och i texten utan att överoptimera dvs att texten ser naturlig ut för dig och andra som läsar den. Lyckas du med det är chansen ganska stor att Google kommer visa din artikel från katalogen när någon söker efter dina nyckelord och desto bättre din artikel rankar hos Google desto bättre är värdet för din länk därifrån.

Avslut

Jag hoppas att den här artikeln kunde hjälpa dig att förstå artikelkataloger lite bättre samt hur du skaffar inlänkar med kvalite från dessa gratis så att du får en värdefullare blogg/hemsida och fler besökare till den via Google.

Om du finner min artikel användbar får du gärna länka till den och tipsa dina läsare om hur man skaffar inlänkar från artikelkataloger gratis på ett bra sätt.

Hälsningar Ermin Rajic
www.free-spins.bizcopyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.