Logga 5tips

Semester i Grekland

2014-03-09 · Denna artikel finns i gruppen Resor och semester

Att båtluffa i Grekland kan vara en härlig semester. Du hinner med några olika öar under en till två veckor. Planera inte in för många öar, då blir det bara stressig och du hinner inte se mycket av varje resmål. Normalt är två, max 3, öar per vecka att rekommendera. Då hinner du se lite av varje ö innan det är dags att ta båten till nästa ö. Det är fördelaktigt om du kan vara borta en längre tid, tre till fyra veckor, men det går även att göra en kortare båtluff under bara en vecka.

Vilka båtar ska man välja?

När du reser med båt i Grekland så finns det framförallt två typer av båtar att välja mellan. Den traditionella färjan och de snabbare katamaranerna. Reser du till någon av de mer populära öarna i Grekland så brukar du kunna välja mellan båda båttyperna medan det till de mindre öarna framförallt går långsammare färjor.

Vilka öar är värda att besöka i Grekland?

Vanligast är det att man väljer att båtluffa i ögruppen Kykladerna som består av ca 220 olika öar. Mest välkänd och även mest välbesökt av dessa är Santorini. Denna ö är är berömd för sin vackra solnedgång och för de vita husen i Fira som klamrar sig fast längs klippkanten. Detta resmål anses vara det mest romantiska av de grekiska öarna. Då denna ö är väldigt populär bland kärlekspar så är priserna därefter. Norr om Santorini hittar vi Ios som har en helt annan profil. Hit reser ungdomar från hela världen. De flesta är singlar eller beter sig som det när de är här. På Ios i Grekland pågår festerna hela natten och fortsätter in på morgonen långt efter att solen har gått upp. Eftersom det framförallt är ungdomar som besöker Ios i Grekland så är prisbilden mycket lägre än på andra öar som till exempel på Santorini. Norr om Ios kommer vi till Naxos som är en lite större ö med en lite större by än på de andra två Grekiska öar som vi besökt. Kombinerar man dessa tre öar så får man en trevlig mix av olika typer av grekiska öar med olika utbud för besökaren.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.