Logga 5tips

Sänggavel efter egen design

2015-02-28 · Denna artikel finns i gruppen Hus och trädgård

Vi har nyligen köpt ett fritidsställe, en mysig liten dalagård och har nu börjat jaga möbler till den.

Eftersom det är dels gamla timrade byggnader och den dels är belägen i dalarna med deras kurbits traditioner mm – så vill vi ju hitta möbler som passar in så bra som möjligt. Då duger det inte att springa till IKEA och köpa deras byggsatser.

Allmogemöbler, kurbitsmålade möbler, möbler med sina rötter i dalarna osv.

Då det gäller det ena sovrummet – så bestämde vi oss ganska snabbt för att vi vill ha sänggavlar på de två sängarna (bara vid huvudänden dock) – bl.a. för att minska kalldraget från ett fönster som de står mot.

Då visar det sig att de flesta standard sänggavlar inte alls passar i varken stil eller utseende.

Man gör då som man brukar, man googlar runt och så ramlade jag på den här sajten – AZ Design som säljer sänggavlar i en mängd olika varianter. Perfekt tänkte vi.

Trots att de har 360 sänggavlar i olika utföranden och  färger så var det ändå ingen som riktigt passade oss då det gäller kombinationen mått, utseende, färg och material.

Men så upptäckte vi att de också säljer specialdesignade sänggavlar efter kundens egna önskemål och design.  På den här sidan kan man läsa lite mer om just de skräddarsydda sänggavlarna.
Man kan alltså beställa en helt skräddarsydd sänggavel i valfri storlek, design samt där man kan välja tyg, konstläder eller skinn. Man kan också få välja antalet knappar, djupet på knapparna  och en del andra saker  som tex om gaveln skall ha någon specialsömnad eller vara helt slät. Man får en kostnadsfri offert och i samband beställningen av sin måttbeställda gavel får man även en 3D-ritning.

Vi vet rent mentalt hur vi vill hur den skall se ut – nu återstår bara att försöka få ner det på en bra skiss att skicka till AZ Design. Det arbetet pågår nu för fullt och sedan skall det bli spännande att ta del av deras förslag och 3D-skiss.

Och framförallt att få se de nya sänggavlarna på plats.copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.