Logga 5tips

Sälja eller avveckla ab – 5 tips

2019-06-24 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Du kan ha olika skäl till att du inte längre vill jobba med verksamheten. För många så är det pensionsåldern som leder till tankar om frihet från traditionellt arbete. Om det inte finns någon som kan ta över så funderar du på att sälja eller att avveckla ab. Här är 5 bra tips på saker som du inte ska missa…

 • Vänta inte för länge med att sälja

Det är inte smart att dra ut på en försäljning. Om det är så att du inte längre driver företaget med passion så kommer det att märkas. Resultaten kan bli sämre och då blir verksamheten mindre värd. Oavsett om du vill sälja för att avveckla ab eller för att låta det leva vidare i annan regi så bör du inte gå framåt i snigeltakt. Fatta kloka beslut och gör slag i saken!

 • Är företaget redo för avveckling?

  Om du ska avveckla bolaget så gäller det att allting är redo för detta. Du behöver sälja av inkråmet och givetvis se till att det inte längre finns kontrakt med andra bolag som ska levas upp till. Bara en sådan sak som att du måste säga upp telefonavtal kan lätt glömmas om du inte ser över verksamheten noga.

  Tänk på att det finns tydliga regler för avveckling. Det är viktigt att du är medveten om dessa då du börjar förbereda för att lägga ner aktiebolaget. Om du missar något så kan det leda till förseningar i senare skede vilket kan bli minst sagt irriterande.

  • Rådgör med rätt personer

  Det finns de som säger att man inte ska vara för hemlighetsfull med att det kommer att ske en förändring. Men du behöver inte prata om dina tankar med alla. Välj ut en eller några personer som du tycker kan ge goda råd. Diskutera dina planer med dessa. När du rådgör med rätt personer om att likvidera bolaget så kan du få tips som gör skillnad.

  • Undersök snabbavveckling

  Om det ska gå snabbt så kan snabbavveckling vara en väg att gå. Snabbavvecklingen ges av bolag som jobbar med att likvidera aktiebolag åt andra. De köper bolaget för att sedan lägga ner. Du kommer alltså att kunna få ut pengar för ditt bolag men sedan så går det för evigt i graven.

  • Använd checklista

  Oavsett om du kommer att sälja bolag till någon som driver det vidare eller om du väljer att avveckla ab så är det smart med en checklista. Gå igenom allt som du behöver göra och skapa punkter. Följ sedan punkterna steg för steg. Det är ett sätt att undvika fel och missar som kan bli dyra.

  Nyckelord:


  copyscape

  Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.