Logga 5tips

Så väljer du rätt examenspresent

2015-05-13 · Denna artikel finns i gruppen Övrigt

Det är inte alltid så lätt att välja rätt presenter och man har mycket att tjäna på att tänka igenom vad som verkligen kommer att passa. Om du just nu funderar på hur du ska välja rätt examenspresent så kan följande tips vara något att tänka på. Många gånger så är det inte det där med pris som spelar så stor roll då även en riktigt billig present kan bli det bästa som den som ska firas någonsin har fått.

Måste man ge en examenspresent?

Om man är bjuden till en studentmottagning eller studentskiva där man inte betalar för sin plats så är det brukligt att man kommer med en present. Om man inte ger en examenspresent så är det sällan någon som kommer att lägga märke till detta såvida man inte tillhör den närmsta familjen och de bästa vännerna. Samtidigt så ser det inte snyggt ut att dyka upp till en mottagning med tomma händer. En enkel blomma kan vara allt som krävs för att man ska slippa stämpel som snål gäst.

Välj baserat på relation

Tänk på att din relation med den som tar examen påverkar vad du bör ge i present. Som bästa vän så lägger man kanske lite mer krut på saken och man kan också komma med mer personliga saker som till exempel en fotobok. När man inte står varandra så nära så är det helt okej att komma med något mer opersonligt som en blombukett eller en flaska vin eller champagne. Syskon behöver kanske inte ge en present själva utan går istället samman med andra syskon eller med föräldrar om en riktigt fin examenspresent.

Något som verkligen önskas

Om man inte vet vad personen som ska firas vill ha så finns det smarta lösningar. Här är presentkortet närmast magiskt. Med ett presentkort som gäller i många olika butiker så blir det alltid rätt. Det här är också något som man kan ge tillsammans med andra så att det blir en större summa. Blås upp ett gäng ballonger med helium och lägg presentkortet i ett vackert kuvert så får du en examenspresent som verkligen kommer att gillas. Den kan ju sedan användas till precis det som personen vill ha och önskar sig.

Nyckelord:


copyscape

Alla texter på denna hemsida är skyddade och får inte kopieras. Vi söker regelbundet och automatiskt efter kopierat material och vidtar åtgärder om vi hittar kopierade texter.